Μηταράκης: Το πρόγραμμα εμβολιασμού προσφύγων πραγματοποιείται με απόλυτη επιτυχία
Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι εμβολιασμοί προσφύγων και μεταναστών στον καταυλισμός της ΒΙΑΛ στη Χίο. «Ειδικά στο μεταναστευτικό καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις επιπτώσεις της πανδημίας από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα».
Με το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J συνεχίστηκε σήμερα και στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο, ο εθελοντικός εμβολιασμός των μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν εκεί. Παρόντες στη διαδικασία ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέας.
«Το πρόγραμμα εμβολιασμού πραγματοποιείται με απόλυτη επιτυχία και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη δημιουργία ενός τείχους ανοσίας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας» είπε ο κ. Μηταράκης. Ενώ προσέθεσε ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε με επιτυχία τις επιπτώσεις της πανδημίας στα ΚΥΤ.
«Ειδικά στο μεταναστευτικό καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις επιπτώσεις της πανδημίας από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα. Με τους μαζικούς εμβολιασμούς που πραγματοποιούνται στις δομές από χθες είμαστε αισιόδοξοι ότι έχουμε αντιμετωπίσει την κρίση» είπε ο υπουργός.
Ο μειωμένος αριθμός αιτούντων άσυλο διευκολύνει την εμβολιαστική διαδικασία και σύμφωνα με τον υπουργό, Ν. Μηταράκη είναι «θέμα ημερών η ολοκλήρωση του εμβολιασμού αιτούντων άσυλο».
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας χαρακτήρισε «εντυπωσιακή» την εκστρατεία εμβολιασμού σε πανελλήνιο επίπεδο. Ενώ όπως είπε και στις δομές φιλοξενίας θα ακολουθήσει ο ΕΟΔΥ την ίδια διαδικασία.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας