Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μουσείο LACMA επιστρέφει στη ζωή μετά την πανδημία

Το μουσείο LACMA επιστρέφει στη ζωή μετά την πανδημία

Το Μουσείο Τέχνης της Κομητείας του Λος Άντζελες (LACMA) θα ανοίξει ξανά την 1η Απριλίου με έξι νέες εκθέσεις.

Η Καλιφόρνια είχε έναν ιδιαίτερα δύσκολο χρόνο με ανοίγματα και κλεισίματα, αλλά για πρώτη φορά μετά το lockdown της πανδημίας, στα μουσεία της αμερικανικής πολιτείας δόθηκε το πράσινο φως για να ανοίξουν με χωρητικότητα 25%.

Το Μουσείο Τέχνης της Κομητείας του Λος Άντζελες (LACMA) θα ανοίξει ξανά την 1η Απριλίου με έξι νέες εκθέσεις.

Η απόφαση ελήφθη μετά τις αντιδράσεις εναντίον του κυβερνήτη, Γκάβιν Νιούσομ, ο οποίος επέτρεψε σε εστιατόρια, γυμναστήρια και κομμωτήρια να ανοίξουν με περιορισμένη χωρητικότητα τον Ιανουάριο, αλλά όχι και στα μουσεία.

Οι λάτρεις της τέχνης βρέθηκαν σε σύγχυση επειδή τα μουσεία εντάχθηκαν σε διαφορετική κατηγορία, αλλά ο κυβερνήτης υποστήριξε ότι είναι τουριστικά αξιοθέατα.

Όταν οι πόρτες ανοίξουν, οι επισκέπτες του LACMA θα μπορέσουν τελικά να δουν τις εκθέσεις που είχαν τεθεί σε αναμονή.

Στο Μουσείο Τέχνης της Κομητείας του Λος Άντζελες φιλοξενούνται η έκθεση με θέμα τη μουσική του Ιάπωνα καλλιτέχνη Yoshitomo Nara, με το γλυπτό Miss Forest ύψους περίπου οκτώ μέτρων, η συναρπαστική εγκατάσταση βίντεο της Cauleen Smith, και η εγκατάσταση βίντεο του Bill Viola, Slowly Turning Narrative, η οποία θα παρουσιαστεί ξανά μετά από 20 χρόνια.

Οι επισκέπτες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δουν 280 έργα τέχνης από τον Ειρηνικό στο πλαίσιο της έκθεσης «Fiji: Art & Life in the Pacific», καθώς και νεαποκτηθέντα εκθέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην έκθεση «View From Here: Recent Acquisitions» η οποία διερευνά θέματα εσωτερικότητας και απεραντοσύνης, απομόνωσης και συλλογικότητας, στάσης και κίνησης.

«Οι τέχνες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε οποιαδήποτε κοινότητα, ειδικά στο Λος Άντζελες, και πρέπει να είναι μέρος της αίσθησης μας για το τι σημαίνει ανάκαμψη… είναι μέρος της θεραπείας που πρέπει να συμβεί» δήλωσε η Κρίστιν Σακόντα, του Τμήματος Πολιτισμού και Τεχνών της Κομητείας του Λος Άντζελες στη The Arts Newspaper.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024