«Να πέσουν πέτρες στα κεφάλια σας»: Άστραψε και βρόντηξε ο Ερντογάν για τα σκάνδαλα του γαμπρού του
Με αφορμή λοιπόν τις επιθέσεις που δέχεται, ο Ταγίπ Ερντογάν εκδήλωσε μια πρωτοφανή στήριξη στον σύζυγο της κόρης του.
Μπορεί ο γαμπρός του Ερντογάν να είχε χαθεί αρκετό καιρό μετά τα σκάνδαλα που είχαν ξεσπάσει γι΄αυτόν, οικονομικά αλλά και ερωτικά, ωστόσο ο ίδιος έχει την μέγιστη συμπαράσταση από τον Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε άλλωστε δημόσια πως είναι στον πλευρό του.
Με αφορμή λοιπόν τις επιθέσεις που δέχεται, ο Ταγίπ Ερντογάν εκδήλωσε μια πρωτοφανή στήριξη στον σύζυγο της κόρης του, σε σημειώνοντας ότι «όσες φορές μιλάτε για τον γαμπρό μου, τόσες φορές να πέσουν πέτρες στα κεφάλια σας».
Σε ομιλία του δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «τα μέλη της λογικής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος συμμετέχουν σε έναν αγώνα μηνυμάτων στο twitter. Κοιμούνται και ξυπνάνε λέγοντας ο γαμπρός, ο γαμπρός και πάλι ο γαμπρός. Ένα θα σας πω. Όσες φορές μιλάτε για τον γαμπρό μου, τόσες φορές να πέσουν πέτρες στα κεφάλια σας και να σας πλακώσουν».
Υπενθυμίζεται πως μέχρι τον Νοέμβριο, πολλοί άνθρωποι στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αξιωματούχων στο κυβερνών κόμμα του Ερντογάν, πίστευαν ότι ο Τούρκος πρόεδρος προετοίμαζε τον γαμπρό του ως μελλοντικό αρχηγό του κόμματος και ακόμη και ως πιθανό διάδοχό του.
Ωστόσο φαίνεται πως τα σκάνδαλα που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, δεν επέτρεψε ούτε στον ίδιο, ούτε στον Ερντογάν να τον κρατήσει στο προσκήνιο.

Τα οικονομικά σκάνδαλα και η παράνομη σχέση με μοντέλο
Άλλωστε τίποτα δεν προμήνυε το 2004, όταν o ανερχόμενος τότε Μπεράτ Αλμπαϊράκ παντρευόταν την Εσρά Ερντογάν, κόρη του Τούρκου προέδρου, πως θα εξελισσόταν σε πέτρα, αρκετών, οικονομικών, αλλά και ροζ σκανδάλων.
Τρία χρόνια μετά, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος στην Calik Holding, έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στον τομέα της ενέργειας, όπου ανήκει και μία τουρκική τράπεζα, η Aktif Bank.
Αυτή η τράπεζα, ήταν που βρέθηκε για ξέπλυμα χρήματος στη λίστα FinCen, τα μυστικά έγγραφα που διέρρευσε η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων.
Επί διοικήσεως Μπεράτ Αλμπαϊράκ, η Aktif Bank φέρεται να ξέπλυνε 91 εκατομμύρια δολάρια, μέσω συνεργατών της στην Αμερική, με κάποια ποσά να διακινούνται σε πορνογραφία και λαθρεμπόριο χρυσού.
H ίδια τράπεζα φέρεται να μετέφερε και περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια σε εταιρεία στο Αφγανιστάν, που συνδέεται με τους Ταλιμπάν.
Το 2015, ο Αλμπαϊράκ ανέλαβε υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας. Έναν χρόνο μετά, τα Wikileaks, δημοσίευσαν δεκάδες χιλιάδες mail από τον προσωπικό του λογαριασμό, που τον συνέδεαν με τον ISIS.
Σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά μηνύματα, ο Αλμπαϊράκ επικοινωνούσε συχνά με την εταιρεία Powertrans, και ενέκρινε προσλήψεις εργαζομένων στην εταιρεία.Μια εταιρεία που έχει εμπλακεί σε υποθέσεις εισαγωγής πετρελαίου από εκπροσώπους της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.
Ο Ερντογάν ωστόσο εξακολουθούσε να κρατά τον γαμπρό δίπλα του.. Το 2018 τον έκανε υπουργό Οικονομικών και υπεύθυνο για τις σχέσεις Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Ομόλογός του, ήταν ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ.
Η συνεργασία των δύο «γαμπρών», φαίνεται πως ευδοκίμησε, καθώς οι ΗΠΑ δεν επέβαλαν ποτέ κυρώσεις στην Χάλκμπανκ, την τουρκική τράπεζα που κατηγορείται πως έσπασε το αμερικανικό εμπάργκο στο Ιράν.
Στην προσωπική του ζωή, αναλυτές εκτιμούν πως όσο η Εσρά, ήταν ευτυχισμένη με τον Μπεράτ, ο Ερντογάν δεν παρενέβαινε.
Το…γυαλί, ράγισε, όταν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αποκάλυψαν παράνομη σχέση του γαμπρού, με ένα μοντέλο. Η Ουζγκέ Ουλούσοι, γνωστή Τουρκάλα ηθοποιός, πρώην μπαλαρίνα, φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ.. Φήμες θέλουν πως όταν μαθεύτηκε στο παλάτι του Ερντογάν, ο Αλμπαϊράκ εξήλθε από αυτό, με μαυρισμένο μάτι..
- «Ροντέο» το Μονακό – Ντιζόν: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ παικτών – Αιμορραγούσε ο Λοσέρ (vid)
- Συνελήφθη 14χρονος για ληστείες σε μίνι μάρκετ και βενζινάδικα – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία – Τι λέει το ΓΕΕΘΑ
- Έσε: «Είμαστε ο Ολυμπιακός και πρέπει να βρούμε λύση»
- Άννα Βίσση: Κυκλοφόρησε το promo βίντεο για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ
- Με «δεδηλωμένη υποδίκων» και κύριο επιχείρημα δεν έχετε εναλλακτική κάνεις τη Δημοκρατία να μοιάζει φυλακή
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων στο Αγγελοχώρι
- O Ομπράντοβιτς για το πότε θα επιστρέψει στους πάγκους – Τι είπε για τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442