Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι εθνικιστές σύμμαχοι του Ερντογάν στοχοποιούν δημοσιογράφους

Οι εθνικιστές σύμμαχοι του Ερντογάν στοχοποιούν δημοσιογράφους

Οι εθνικιστές σύμμαχοι του Ερντογάν επιτίθενται σε δημοσιογράφους που ασκούν κριτική σε αυτούς και την κυβέρνηση

Ο Λεβέντ Γκιουλτεκίν είναι αρθρογράφος και έχει εκπομπή στο κανάλι Halk TV, που παραδοσιακά απηχεί τις απόψεις του κεντροαριστερού κεμαλικού CHP. Στις 8 Μαρτίου δέχτηκε επίθεση έξω από τον χώρο εργασίας του στη Κωνσταντινούπολη από 25 περίπου άτομα. Την επίθεση κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας. Ο ίδιος τραυματίστηκε στα χέρια, καθώς προσπαθούσε να προστατέψει το κεφάλι του από τα χτυπήματα των δραστών.

«Αυτοί οι 25 άνθρωποι νιώθουν περήφανοι. Εγώ θα ντρεπόμουν εάν ήμουν στη θέση τους. Το να επιτίθενται 25 σε ένα άτομο είναι δράση κακοποιών», είπε χαρακτηριστικά ο Γκιουλτεκίν, για να προσθέσει: «η διαφορά ανάμεσα στη μαφία και το κράτος είναι ο νόμος. Αυτοί φέρονται λες και είναι οι ιδιοκτήτες του κράτους προσπαθούν να εφαρμόσουν τον νόμο των συμμοριών. Οι ζωές των πολιτικών και των δημοσιογράφων δεν είναι ασφαλείς».

Όσοι κάνουν κριτική στους εθνικιστές βρίσκονται στο στόχαστρο

Οι εθνικιστές του MHP είναι οι κυβερνητικοί εταίροι του AKP και ένας τρόπος για να έχει ο Ερντογάν επιρροή και στα σώματα ασφαλείας. Μόνο που είναι ένα κόμμα εθνικιστικό και ακροδεξιό, που εκπροσωπεί το ρεύμα των «Γκρίζων Λύκων» και έχει μακρά ιστορία πολιτικής βίας.

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι οι εθνικιστές έχουν βάλει στο στόχαστρο όσους δημοσιογράφους τους ασκούν κριτική. Ο Γκιουλτεκίν για παράδειγμα πρόσφατα είχε ασκήσει οξεία κριτική στον Αλπαρσλάν Τουρκές, τον ιδρυτή του MHP και τον τρόπο που προωθούσε την εθνικιστική ιδεολογία, για να δεχτεί οξύτατη πολεμική από το MHP.

Τον Ιανουάριο μέσα σε διάστημα δύο ημερών δύο δημοσιογράφοι που ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση και ένας πολιτικός της αντιπολίτευσης δέχτηκαν επιθέσεις., προκαλώντας την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Η απειλή της ακροδεξιάς βίας έχει πάρει διάφορες μορφές. Τον Νοέμβριο ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου υπέβαλε μήνυση κατά του Αλαατίν Τσακιτζί, ενός αρχιμαφιόζου με στενούς δεσμούς με τον ηγέτη του MHP Ντεβλέτ Παχτσελί. Ο Τσακιτζί, που αποφυλακίστηκε εν μέσω της πανδημίας, είχε διατυπώσει προσβολές και απειλές κατά του Κιλιντσντάρογλου.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024