Εξαδάκτυλος για lockdown: Δεν υπήρχε άλλη λύση – Τα ΜΜΜ δεν έχουν τόσο μεγάλη διασπορά
«Θα αποδώσουν τα μέτρα», εξέφρασε με βεβαιότητα και είπε πως «έξυπνο δεν είναι να βγάλουμε λαγούς από το καπέλο, έξυπνο είναι η εφαρμογή όσων μας δίνει η επιστήμη σύντομα».
«Σπανίως είναι ομόφωνες οι δύσκολες αποφάσεις», σχολίασε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής για το lockdown, από την οποία είπε όμως ότι απουσίαζε.
Σχετικά με τα μέτρα, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως η πανδημία ελέγχεται, σημειώνοντας πως λόγω της ταχύτητας των μεταλλάξεων, πρέπει να υπάρχει «ταχύτητα σε όλα και στις αποφάσεις και το χρόνο που λαμβάνονται».
«Γνωρίζουμε τη δυσκολία αποδοχής, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση», είπε ερωτηθείς για την ποιότητα των μέτρων και τόνισε πως «αν πούμε σταματάμε, αυτό που θα ζήσουμε, δεν μπορώ να σας το περιγράψω».
Ερωτηθείς για τα μέτρα που μέχρι τώρα ίσχυαν, είπε πως τις τελευταίες 15 μέρες που ίσχυαν στην Αττική και όχι στην υπόλοιπη Ελλάδα, παρατηρήθηκε επιπέδωση των κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο, ενώ «στην υπόλοιπη επικράτεια η αύξηση είναι ανησυχητική και γι’αυτό μπήκαν κι άλλες περιοχές στο ‘κόκκινο’»
«Θα αποδώσουν τα μέτρα», εξέφρασε με βεβαιότητα και είπε πως «έξυπνο δεν είναι να βγάλουμε λαγούς από το καπέλο, έξυπνο είναι η εφαρμογή όσων μας δίνει η επιστήμη σύντομα».
Τέλος κληθείς να σχολιάσει το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είπε πως «σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία τα ΜΜΜ δεν έχουν τη διασπορά που φημολογείται ότι έχουν».
- Μυθικός Γιόκιτς ανήμερα των Χριστουγέννων: Έκανε την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του NBA
- Εντείνονται οι βομβαρδισμοί στα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης – Σε εξέλιξη συνομιλίες με τον Ρούμπιο
- The Lowdown – H νέα δραματική σειρά του Ίθαν Χοκ είναι ξεκαρδιστικά συγκινητική
- AI κάτσε λίγο στην άκρη… – Πότε πατάμε pause για να δουλέψει ο εγκέφαλος
- Παναγιώτα Διαμαντή: Ελληνίδα δασκάλα ανάμεσα στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου
- Ακραίες καταστάσεις στην Τουρκία: 29 ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας για παράνομα στοιχήματα
- Υπερτουρισμός: Νέοι κανόνες στην Ευρώπη – Τι αλλάζει στα ταξίδια το 2026 και τι ισχύει στην Ελλάδα
- Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)








































![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442