Τον Μίτσελ σκέφτεται ως βασική επιλογή η Χετάφε, για αντι-Μπορνταλάς στον πάγκο της. Η ισπανική ομάδα χρεώνει στον νυν προπονητή της, την πολύ κακή αγωνιστική και βαθμολογική εικόνα. Οι σκέψεις λοιπόν για την απομάκρυνση του, οδηγούν τους «αζουλόνες» στην περίπτωση του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού.
Στους «ερυθρόλευκους» είχε τρεις επιτυχημένες σεζόν με ισάριθμα πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Ταυτόχρονα αυτή είναι η δεύτερη θητεία του στη Χετάφε, με την πρώτη να είναι μοιρασμένη σε μία καλή και μία κακή σεζόν. Συγκεκριμένα την χρονιά 2009/10 η ομάδα της ομώνυμης πόλης τερμάτισε 6η στο πρωτάθλημα, ενώ η επόμενη την βρήκε δέκα θέσεις κάτω.
Οι υπόλοιποι σύλλογοι που διεύθηνε τις Ράγιο Βαγιεκάνο, Σεβίλλη, Μαρσέιγ, Μάλαγα, Νασιονάλ και τις ακαδημίες τις Ρεάλ Μαδρίτης.
Η Τσέλσι επικράτησε της Τότεναμ με 2-1, παίρνοντας το πάνω χέρι για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ οι «πετεινοί» δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» την παραμονή.
Ισοπαλία-κλειδί για τους γηπεδούχους καθώς η Μπόρνμουθ βγαίνει πρώτη φορά στην Ευρώπη, όμως πανηγυρίζει και η Αρσεναλ που κατέκτησε το πρωτάθλημα, μετά την γκέλα της Σίτι