Ολυμπιακός : Τίμησε τα θύματα της Θύρας 7 η «ερυθρόλευκη» οικογένεια [εικόνες]
Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης και αντιπροσωπεία της Θύρας 7 τίμησαν τη μνήμη των 21 θυμάτων της τραγωδίας που συγκλόνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Συμπληρώνονται 40 ολόκληρα χρόνια φέτος από την τραγωδία της Θύρας 7 όπου 21 φίλαθλοι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να εξέλθουν από το «Γ. Καραϊσκάκης» μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.
Ήταν 8 Φεβρουαρίου του 1981, μια μέρα που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ κανείς. Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία, δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο έξω από το Καραϊσκάκη ωστόσο στο μνημείο που υπάρχει στη μνήμη των 21 θυμάτων, υπάρχουν στεφάνια από όλη την ερυθρόλευκη οικογένεια και όχι μόνο.
Στεφάνια έχουν καταθέσει μεταξύ άλλων ο διοικητικός ηγέτης των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ αδερφοί Αγγελόπουλοι, η Θύρα 7, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, οι παίκτες όλων των τμημάτων του συλλόγου, οι ακαδημίες του Ολυμπιακού, ο Ερασιτέχνης αλλά και η ΠΑΕ ΑΕΚ.
Πριν από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Μώραλης αλλά και αντιπροσωπεία της Θύρας 7 τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων αφήνοντας μερικά λουλούδια στο μνημείο, ως ελάχιστο φόρο τιμής γι’ αυτούς τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα αλλά δεν θα ξεχαστούν ποτέ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι αποστάσεις όπως επιτάσσουν οι ανάγκες της πανδημίας.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Έλτσε, τη νίκησε εύκολα 4-1 και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά της από τη Μπαρτσελόνα που την Κυριακή υποδέχεται τη Σεβίλλη. Γκολ από τα 70 μέτρα πέτυχε ο Αρντά Γκιουλέρ!
Στο 35ο λεπτό ο Μαυροπάνος νίκησε τους πάντες στον αέρα μετά από κόρνερ και ισοφάρισε με δυνατή κεφαλιά για το τελικό 1-1 της Γουέστ Χαμ με τη Σίτι, δίνοντας... αέρα τίτλου στην Άρσεναλ!
Το γκολ του 29χρονου Ιβοριανού επιθετικού, Ζερεμί Μπογκά, στο 38' χάρισε την πολύτιμη νίκη στη «Βέκια Σινιόρα», που πλέον, πέρασε στην 4η θέση (Champions League) και περιμένει το ντέρμπι, Κόμο-Ρόμα.