Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Iced Earth : Ο ιδρυτής της ιστορικής μπάντας μεταξύ των εισβολέων στο Καπιτώλιο

Iced Earth : Ο ιδρυτής της ιστορικής μπάντας μεταξύ των εισβολέων στο Καπιτώλιο

Ο Τζον Σάφερ φέρεται μεταξύ άλλων να επιτέθηκε σε αστυνομικούς με σπρέι πιπεριού

Ο ιδρυτής του ιστορικού heavy metal γκρουπ, Iced Earth, Τζον Σάφερ, βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή κράτηση καθώς φαίνεται ότι ανήκε στους διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο –τουλάχιστον σύμφωνα με τις πληροφορίες του FBI.

Όπως αναφέρει το TMZ, ομοσπονδιακοί πράκτορες αναφέρουν ότι ο Σάφερ παραδόθηκε στις αρχές της Ιντιάνα την Κυριακή και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει έξι κατηγορίες που σχετίζονται με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου. Ανάμεσά τους και η άσκηση σωματικής βίας εντός κτιρίου στο Καπιτώλιο, η εισβολή και η διατάραξη κοινής ειρήνης εντός κτιρίου του Καπιτωλίου.

Επιπλέον, το FBI αναφέρει: «Ο Σάφερ φέρεται να ήταν ένας εκ των διαδηλωτών που επιτέθηκαν στην αστυνομία του Καπιτωλίου με «σπρέι αρκούδας». Το σκεύασμα δεν είναι παρά σπρέι πιπεριού.

Ένα από τα άτομα που καταγράφηκε από κάμερες να επιτίθεται με ένα τέτοιο σπρέι και ο οποίος έχει αποκτήσει το παρατσούκλι #BearSprayMan δεν φαίνεται πάντως να είναι ο Σάφερ. Σε κάθε περίπτωση, η αστυνομία πιστεύει ότι χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο σκεύασμα κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Καπιτώλιο.

Όπως είχε γράψει το TMZ, ο Σάφερ κατονομάστηκε ως ένας εκ των διαδηλωτών λίγο μετά το χάος στο Καπιτώλιο, ενώ ήταν ένας από τους πολλούς καταζητούμενους του FBI. Και δεν είναι ότι προσπάθησε να κρυφτεί… Ακόμη και πριν την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου, ήταν παρών σε αρκετές διαμαρτυρίες, υποστηρίζοντας τον Τραμπ και ισχυριζόμενος ότι υπήρξε νοθεία στις προεδρικές εκλογές.

Και την ημέρα της εισβολής, φωτογραφήθηκε σχεδόν σε κάθε αίθουσα του Καπιτωλίου, χωρίς να μπει στον κόπο να κρύψει το πρόσωπό του.

Από την πλευρά τους, οι Iced Earth εξέδωσαν ανακοίνωση πριν από λίγες εβδομάδες, χωρίς όμως να αναφέρονται ονομαστικά στον Σάφερ. Σε αυτή ανέφεραν: «Σε καμία περίπτωση δεν ανεχόμαστε ούτε υποστηρίζουμε εξεγέρσεις ή τις πράξεις βίας στις οποίες ενεπλάκησαν οι διαδηλωτές στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Ελπίζουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι στα γεγονότα εκείνης της ημέρας να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, οι υποθέσεις τους να διερευνηθούν και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους».

Η αλήθεια, όμως, είναι, ότι παρέλειψαν να συμπεριλάβουν φωτογραφία του Τζον στο κολλάζ με εικόνες από το Καπιτώλιο που συνόδευε την ανάρτησή τους στο Instagram.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024