Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νόθευε εμβόλια κατά του Covid και καταδικάστηκε αυστηρά από το κράτος και την γυναίκα του

Νόθευε εμβόλια κατά του Covid και καταδικάστηκε αυστηρά από το κράτος και την γυναίκα του

Τέλος για τον 46χρονο συνωμοσιολόγο η άσκηση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, τέλος όμως και ο συζυγικός βίος

Στις αρχές του έτους, οι αρχές συνέλαβαν έναν φαρμακοποιό στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι κατέστρεψε σκόπιμα εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου κατά του κοροναϊού, βγάζοντάς τις από το ψυγείο για δύο νύχτες.

Πρόσφατα, βρέθηκε ακόμα ένας Αμερικανός συνωμοσιολόγος φαρμακοποιός, αυτήν την φορά στο Ουισκόνσιν, ο οποίος κατηγορήθηκε για σκόπιμη καταστροφή περισσότερων από 500 δόσεων του εμβολίου COVID-19. Οι αρχές του αφαίρεσαν ήδη την άδεια άσκησης του επαγγέλματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εντολή που εξέδωσε το εξεταστικό συμβούλιο φαρμακείων του Ουισκόνσιν, ο Steven Brandenburg, 46 ετών, δεν θα επιτρέπεται να ασκεί φαρμακείο στην πολιτεία ή να εργάζεται σε φαρμακείο υπό οποιαδήποτε ιδιότητα.
Η εντολή ανέφερε ότι ο Brandeburg ξεκίνησε να εργάζεται νόμιμα ως φαρμακοποιός στις 22 Αυγούστου 1997, ενώ συμφώνησε οικειοθελώς στην αναστολή που του επιβλήθηκε  «προκειμένου να επικεντρωθεί στις αναμενόμενες ποινικές κατηγορίες» εναντίον του.
Ο 46χρονος  δούλευε ως φαρμακοποιός σε ιατρική μονάδα στο Grafton, από όπου φέρεται να αφαίρεσε τις δόσεις εμβολίου COVID-19 από ψυκτικές μονάδες στις 24 και 25 Δεκεμβρίου με την υποτιθέμενη πρόθεση να τα καταστήσει αναποτελεσματικά, σύμφωνα με την κατηγορία.

Ο δικηγόρος του, ο Τζέισον Μπαλτς, δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα του αμερικανικού τύπου για σχολιασμό.
Ο πελάτης του, άλλωστε, είναι φερόμενος ως «θεωρητικός συνωμοσίας».

Συγκεκριμένα, ο φαρμακοποιός συνελήφθη με τρεις κατηγορίες: απείλησε την δημόσια υγεία και ασφάλεια, νόθευσε συνταγογραφούμενο φάρμακο και έβλαψε ξένη περιουσία. Στην συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή, πληρώνοντας πρόστιμο 10.000 δολαρίων.

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής ακρόασης στις 4 Ιανουαρίου, ο συνωμοσιολόγος (;) φαρμακοποιός δεν είχε να απαντήσει και πολλά απέναντι στς τρεις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Εκκρεμούσε, εν τω μεταξύ, και ένας ενδελεχής έλεγχος στα φιαλίδια: πόσα από αυτά είχαν νοθευτεί και σε τι βαθμό;

Το 2021 δεν μπήκε καλά για τον Brandenburg, καθώς λίγο πριν συλληφθεί, τον χώρισε η σύζυγός του, η Γκρέτσεν, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγός της είναι «παραδεκτός θεωρητικός συνωμοσίας» που διαθέτει μονάδες ενοικίασης όπου αποθηκεύει «χύμα τρόφιμα και όπλα».

«Ανησυχούσα τόσο πολύ για την ασφάλειά μου και την ασφάλεια των παιδιών, που έφυγα από την πόλη για ένα χρονικό διάστημα», έγραψε η γυναίκα.
Η κατάθεση διαζυγίου αναφερόταν επίσης σε μια συνομιλία που είχε το ζευγάρι όταν ο άντρας έφερε σπίτι έναν μεγάλο κουβά με γάλα σε σκόνη και δύο κουβάδες τροφίμων έκτακτης ανάγκης 30 ημερών για αυτήν και τα παιδιά τους.

«Μου είπε ότι ,αν δεν καταλάβαινα ούτε τώρα ότι έχει δίκιο και ότι όλος ο κόσμος καταρρέει γύρω μας, είχα σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε η σύζυγος στον δικαστή, προσθέτοντας ότι ο Brandenburg ανέφερε ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και σχεδιάζει να κλείσει τα δίκτυα επικοινωνίας. «

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024