Ξυλοδαρμός στο Μετρό: «Ο σταθμάρχης προσέβαλε την τιμή τους», λέει ο δικηγόρος των ανηλίκων
Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος των δυο ανηλίκων
«Τα παιδιά ήταν συγκλονισμένα και σοκαρισμένα από όσα είχαν συμβεί, για αυτό τόσες ημέρες δεν είχαν παρουσιαστεί στις Αρχές».
Μιλώντας στον Ant1, ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο παιδιών, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη στο μετρό, στην Ομόνοια υποστήριξε ότι τα δυο ανήλικα παιδιά προχώρησαν στην άγρια επίθεση επειδή τους προσέβαλε την τιμή τους.
Όπως είπε η κατεύθυνση είναι να συναντήσουν τον σταθμάρχη, «είναι διαθέσιμοι να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις. Έχουν αντιληφθεί τι έχει συμβεί».
«Υπήρξε μια πράξη άδικη σε βάρος των παιδιών, αυτό είναι το ευγενικότερο που μπορώ να πω, προκάλεσε τα παιδιά, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψη τους, ενώ χρησιμοποίησε ένα είδος βίας κατά του μεγαλύτερου των δύο παιδιών» είπε ο κ. Δημόπουλος, χωρίς να απαντά εάν μιλά για χαστούκι που δόθηκε στον έναν ανήλικο ή για κάτι άλλο.
Ο συνήγορος των ανήλικων δραστών είπε ότι «τα παιδιά είχαν μάσκα, κάθονταν σε θέσεις στον συρμό, αλλά επειδή φορούσαν ακουστικά στα αυτιά τους, δεν την φορούσαν την μάσκα».
«Θέλουμε να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε η βία φέρνει βία. Αυτός ο άνθρωπος, για να είμαστε δίκαιοι, δεν είχε κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βία ούτε να προκαλέσει τα παιδιά», συμπλήρωσε ο κ. Δημόπουλος.
Επισήμανε ότι τα παιδιά θα σταθούν στο πλευρό του 53χρονου σε ότι αφορά την αποκατάσταση της υγείας του.
Οι δύο ανήλικοι παραμένουν υπό κράτηση και θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή την Τρίτη 19 Ιανουαρίου. Ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για υπόθαλψη αφέθηκε ελεύθερος.
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442