«Καλπάζει» ο κοροναϊός στη Βρετανία – 1.295 νεκροί σε ένα 24ωρο
Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων διαμορφώθηκε σήμερα στα 41.346, έναντι 55.761 χθες
Η Βρετανία κατέγραψε τον μικρότερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων της Covid-19 από τις αρχές του έτους, σε μία νέα ένδειξη ότι η εφαρμογή του εθνικού lockdown επιβραδύνει την εξάπλωση του νέου μεταδοτικότερου στελέχους του κοροναϊού.
Ωστόσο, οι επιπτώσεις της πρόσφατης έξαρσης της επιδημίας συνεχίζουν να αντανακλώνται στους θανάτους, ο αριθμός των οποίων ήταν σήμερα ο τρίτος μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί. Και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο αριθμός των θανάτων θα αυξηθεί.
Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων διαμορφώθηκε σήμερα στα 41.346, έναντι 55.761 χθες. Είναι ο χαμηλότερος αριθμός από τις 27 Δεκεμβρίου, όταν τα διαγνωστικά τεστ ήταν περιορισμένα λόγω των γιορτών.
Ωστόσο, οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, με 1.295 νεκρούς από την Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο.
Η χώρα βρίσκεται σε lockdown από τις 5 Ιανουαρίου, με τα σχολεία κλειστά για τους περισσότερου μαθητές, μόνο τα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης σε λειτουργία και την εφαρμογή της τηλεργασίας όπου αυτό είναι δυνατόν.
Από την Δευτέρα, όλοι οι ταξιδιώτες που θα εισέρχονται στην Βρετανία θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό που να δείχνει ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό και να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες μετά την άφιξή τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
- Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη την Τρίτη
- Στα +1.900 ευρώ ετησίως ο λογαριασμός ενέργειας λόγω Μέσης Ανατολής
- Σεξ σε εξωτερικούς χώρους, αναρρίχηση και Τότεναμ: Η συναγή για τον τέλειο Γιου Νέσμπε
- Video games: Πες μου τι παίζεις να σου πω ποιος είσαι
- Στον πάτο του ΟΟΣΑ οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Πληρωνόμαστε 21% λιγότερο από ό,τι το 2010
- «Όχι άλλο αμερικανικό κάρβουνο!» – Οι σύμμαχοι γυρίζουν την πλάτη στην αμερικανική ενέργεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442