Στέιτ Ντιπάρτμεντ : Καλεί την Τεχεράνη να απελευθερώσει το δεξαμενόπλοιο της Νότιας Κορέας
«Το (ιρανικό) καθεστώς συνεχίζει να απειλεί τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ναυσιπλοΐας στον Περσικό Κόλπο » αναφέρει σε ανακοίνωση.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως ένα δεξαμενόπλοιο με σημαία της Νότιας Κορέας που συνέλαβε στον Κόλπο και κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι απειλεί την ελευθερία της ναυσιπλοΐας ως έναν τρόπο ελάφρυνσης από τις οικονομικές κυρώσεις.
«Το (ιρανικό) καθεστώς συνεχίζει να απειλεί τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ναυσιπλοΐας στον Περσικό Κόλπο στο πλαίσιο μιας ξεκάθαρης προσπάθειας εκβιασμού της διεθνούς κοινότητας ώστε να απαλλαγεί από την πίεση των κυρώσεων. Συμμετέχουμε στην έκκληση της Δημοκρατίας της Κορέας, το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως το δεξαμενόπλοιο», είπε ένας εκπρόσωπος αμερικανικού του υπουργείου Εξωτερικών, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Σε μια περίοδο έντασης ανάμεσα στην Τεχεράνη και τη Σεούλ σχετικά με το πάγωμα ιρανικών κεφαλαίων σε νοτιοκορεατικές τράπεζες εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων, ένα δεξαμενόπλοιο με νοτιοκορεατική σημαία συνελήφθη από το Ιράν, μετέδωσαν νωρίτερα σήμερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, το πλοίο συνελήφθη από το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης επειδή ρύπαινε τον Κόλπο με χημικά. Το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε πως το πλήρωμα του πλοίου κρατείται στο ιρανικό λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς.
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 13 τραυματίες, αναφορές για ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442