Lockdown : Ποια καταστήματα είναι σήμερα ανοιχτά – Το ωράριο λειτουργίας τους
Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει για το διάστημα 22:00 - 05:00
Τελευταία Κυριακή του χρόνου σήμερα και τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, ως είθισται, προσαρμόζοντας την λειτουργία τους στις επιταγές του lockdown και της πανδημίας του κοροναϊού.
Έτσι, σήμερα ανοιχτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα.
Τα σούπερ μάρκετ έχουν ανακοινώσει ότι θα μείνουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, αλλά οι καταναλωτές καλό είναι να επιβεβαιώνουν το ωράριο με ένα τηλεφώνημα.
Τα σούπερ μάρκετ θα επανέλθουν στο κανονικό ωράριο λειτουργίας τους από αύριο, Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου. Δηλαδή θα παραμένουν ανοιχτά έως τις 21:00.
Στην εβδομάδα μέχρι την Πρωτοχρονιά θα συνεχίσουν να υφίστανται οι περιορισμοί που ίσχυσαν και πριν τα Χριστούγεννα, επομένως θα ισχύουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις ενώ τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να βγουν για κάλαντα ούτε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Στα εμπορικά καταστήματα η μόνη δυνατότητα συναλλαγής που υπάρχει είναι το click away, δηλαδή η παραλαβή προϊόντος για το οποίο έχει γίνει προπαραγγελία.
Τα καταστήματα που «δουλεύουν» με click away μπορούν αυτό το διάστημα να μένουν ανοικτά από τις 7:00 έως τις 21:00.
Η πληρωμή στο κατάστημα μπορεί να γίνει μόνο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή μέσω κινητών συσκευών με την εφαρμογή NFC που επιτρέπει την επικοινωνία υπηρεσιών e-banking με το POS μιας επιχείρησης.
Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12) με ωράριο 8:00 – 20:00, ωστόσο την 1η Ιανουαρίου 2020 θα παραμείνουν κλειστά, λόγω επίσημης αργίας. Το ίδιο θα ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα.
- Νίκολιτς: «Κάναμε πολλά λάθη, ούτε ένας παίκτης δεν είχε την απόδοση που θα έπρεπε»
- Αγρότες: Δύο συναντήσεις Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους των μπλόκων – Διαβουλεύσεις για τα διαδικαστικά
- Economist: Η Γαλλία παρέλυσε… και φταίνε όλοι
- Η διαιτησία του Σάγκι επιβεβαίωσε ότι ο Λανουά πρέπει να φύγει – Oι ξένοι ρέφερι αλλοιώνουν τη βαθμολογία
- «Οι 20άρες δεν μου λένε τίποτα» – Η on air αντίδραση της Ναταλίας Γερμανού σε μια ατάκα του πατέρα της από το 1995
- Σύνταξη: Το ουτοπικό σενάριο του μέλλοντος – Από την εποχή της οικονομικής ανασφάλειας στην αφθονία
- Εκατοντάδες αστυνομικούς στέλνει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας στη Μινεσότα μετά τη δολοφονία της Γκουντ
- Τι σημαίνει στην πράξη η συμφωνία Βρετανίας – Γαλλίας για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)











































![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)














![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442