Δραπέτης των φυλακών Κέρκυρας συνελήφθη στον Πειραιά
Καλαμάτα: Συνελήφθη στον Πειραιά δραπέτης των φυλακών Κέρκυρας για υποθέσεις ληστειών που είχαν γίνει στη Μεσσηνία
Ένας 44χρονος δραπέτης των φυλακών της Κέρκυρας συνελήφθη στον Πειραιά, έπειτα από επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Καλαμάτας και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, για την εξιχνίαση υποθέσεων ληστειών που είχαν γίνει στην Κυπαρισσία και τον Μελιγαλά Μεσσηνίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει οι άνδρες της Ασφάλειας Καλαμάτας προέκυψε ότι ο 44χρονος, μαζί με έναν 43χρονο και έναν 34χρονο, οι οποίοι αναζητούνται, είχαν εισβάλει στις 10 Νοεμβρίου και στις 11 Δεκεμβρίου σε επιχειρήσεις στην Κυπαρισσία και τον Μελιγαλά, αντίστοιχα, και με την απειλή όπλου είχαν ακινητοποιήσει τους ιδιοκτήτες, αφαιρώντας χρήματα και χρυσαφικά.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο αυτοκίνητο και το σπίτι του 44χρονου, στον Πειραιά, βρέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου «Kαλάσνικοφ» με τρεις γεμιστήρες και 74 φυσίγγια, ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και έξι φυσίγγια, καθώς επίσης τρία κινητά τηλέφωνα, χρήματα και κλειδί μισθωμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς.
Ακόμη, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, ο 44χρονος είχε παραβιάσει την άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές της Κέρκυρας, στις 17 Δεκεμβρίου του 2019, όπου ήταν κρατούμενος για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, ναρκωτικά και εγκληματική οργάνωση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και του Τμήματος Οιχαλίας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)


























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442