Πάνω από 1.050.000 εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή εντός του διαστήματος από 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου 2020 θα λάβουν σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου το δώρο Χριστουγέννων τόσο από τον εργοδότη τους όσο και από το Δημόσιο, ενώ εφόσον η αναστολή συνεχιστεί έως και τις 31 Δεκεμβρίου, το ποσό που υπολείπεται θα καταβληθεί από το Δημόσιο έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.
Αναλυτικότερα, σήμερα αναμένεται να καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1.060.434 εργαζομένων, το τμήμα του δώρου που αναλογεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 1η Μαίου έως 30 Νοεμβρίου.
Σε δεύτερο χρόνο έως 31/1, το κράτος θα καταβάλλει το τελευταίο τμήμα του δώρου, δηλαδή την αναλογία για το χρονικό διάστημα αναστολής του Δεκεμβρίου (1/12 – 31/12).
Παράλληλα, σήμερα πρέπει να καταβάλλουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους το τμήμα του δώρου που αναλογεί στις ημέρες πραγματικής απασχόλησης των μισθωτών τους, κατά το 8μηνο Μάιος – Δεκέμβριος. Αν ο εργοδότης δεν καταβάλλει το Δώρο έως τα μεσάνυχτα, προβλέπεται από το νόμο η διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης και η επιβολή προστίμου.
Το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στην περίοδο από 21 έως 31 Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθεί το αργότερο έως 31 Δεκεμβρίου. Δηλαδή η υποχρέωση δεν μεταφέρεται στο επόμενο έτος.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας