Lockdown : Υποτονική η κίνηση τις πρώτες μέρες εφαρμογής του click away
Οι πρώτες μέρες του click away επιβεβαίωσαν τους φόβους πολλών παραγόντων της αγοράς ότι η μέθοδος αυτή θα ευνοήσει τα ταμεία μόνο λίγων επιχειρήσεων, που ήταν ήδη εξοικειωμένες με τις διαδικτυακές πωλήσεων και είχαν οργανωμένα on line καταστήματα.
Οι πρώτες μέρες του click away επιβεβαίωσαν τους φόβους πολλών παραγόντων της αγοράς ότι η μέθοδος αυτή θα ευνοήσει τα ταμεία μόνο λίγων επιχειρήσεων, που ήταν ήδη εξοικειωμένες με τις διαδικτυακές πωλήσεων και είχαν οργανωμένα on line καταστήματα.
Μέχρι σήμερα η κίνηση στην αγορά είναι υποτονική και κατ’ επέκταση αδύναμη να τονώσει τον τζίρο της αγοράς που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης με εφιαλτικές προβλέψεις για χιλιάδες «κορονο-λουκέτα».
Στον κλάδο του λιανεμπορίου δραστηριοποιούνται 242.000 επιχειρήσεις και απασχολούνται 600.000 εργαζόμενοι. Μόνο όμως το 10-15% μπορεί με άνεση να εφαρμόσει της μέθοδο του click away.
Να γίνει click in
Μερίδα των εμπόρων μάλιστα προτείνουν η μέθοδος του click away να μετατραπεί σε μέθοδο click in δηλαδή ο πελάτης να μπορεί να επισκεφθεί το κατάστημα κατόπιν ραντεβού με την τήρηση των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων.
Βέβαια όσοι είχαν επενδύσει το προηγούμενο διάστημα στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην κυριολεξία τρέχουν και δεν φθάνουν.
Ο εμπορικός κόσμος εκτιμά πως μέσω του click away μπορεί να ανακτηθεί στο καλύτερο σενάριο το 30% του χριστουγεννιάτικου τζίρου περίπου δηλαδή 1 δισ. ευρώ.
- Ρευματοκλοπές: Στα 450 εκατ. ευρώ ετησίως το κόστος – Στα 60 ευρώ η επιβάρυνση ανά λογαριασμό
- Το ερώτημα που έχει διχάσει τους σταρ του Χόλιγουντ – Είναι ή δεν είναι το Die Hard χριστουγεννιάτικη ταινία;
- Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δήμου Πειραιά: Ευρύ φάσμα δράσεων εστιάζοντας στις ευρωπαϊκές αξίες
- Οι αμοιβές των μάνατζερ εκτοξεύονται
- Καρυστιανού: Ο έλεγχος της ΑΑΔΕ δεν έγινε μόνο για τον εκφοβισμό αλλά για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σωματείου Ναυτικών Γονέων ΑμεΑ
- Αγρότες: Με τα τρακτέρ τους οδεύουν για τις σήραγγες των Τεμπών – Θα τις κλείσουν για 5 ώρες μόνο για τα φορτηγά
- Η ΕΕΤΑΑ έκλεισε 40 χρόνια τεχνικής υποστήριξης προς τους δήμους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 22.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/chris-leggat-2iOqib5eLE8-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442