Εδώ κι ένα μήνα είχε εκπονηθεί από την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ειδικό σχέδιο για τη φυλάκιση των μελών της Χρυσής Αυγής.
Ήθελαν να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι σε περίπτωση καταδικαστικών αποφάσεων, όπως κι έγινε.
Οι ετοιμασίες είχαν ξεκινήσει στο Δομοκό, το Μαλανδρίνο και τα Τρίκαλα, όπου πηγαίνουν ήδη τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Όπως μου είπε η κ. Νικολάου, αφού πρώτα μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών σε ειδικούς θαλάμους νοσηλείας, λόγω κορωνοϊού, στη συνέχεια θα υπάρξει η οριστική τοποθέτησή τους στα κελιά τους.
Πρώτα θα περάσουν από συνέντευξη με τον διευθυντή της εκάστοτε φυλακής ώστε να επιλεγεί ποιος θα είναι στο ίδιο κελί με ποιον. «Μην έχουμε σκοτωμούς μεταξύ των πρώην… συντρόφων στη ναζιστική οργάνωση», μου είπε άνθρωπος που σχετίζεται με τη σωφρονιστική πολιτική.
Στο Δομοκό θα εκτίσουν την ποινή τους 27 άτομα, το σύνολο σχεδόν της ηγετικής ομάδας, δηλαδή, Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Γερμενή και φυσικά τον Παππά και τον Λαγό εφόσον βρεθούν.
Ο Ματθαιόπουλος θα φυλακιστεί στο Μαλανδρίνο, όπως και ο δολοφόνος του Φύσσα, ο Γιώργος Ρουπακιάς αλλά και ο «σκληρός» Καζαντζόγλου.
Κάποια… τσικό θα πάνε στα Τρίκαλα.
Σε κάθε περίπτωση, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει φροντίσει για την ασφάλεια των φυλακισμένων και την ομαλή λειτουργία των φυλακών.
Διότι θα πρέπει να αποκλειστεί… συνάντηση με άλλους ποινικούς, με αντιεξουσιαστές ή με… αλλοδαπούς οι οποίοι δεν τρέφουν και τα καλύτερα αισθήματα για τους Χρυσαυγίτες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας