Για την οριακή κατάσταση στην οποία έχει επέλθει η χώρα μας από την έκρηξη των κρουσμάτων κοροναϊού μίλησε ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς.

Όπως είπε, «είναι απαραίτητο να διενεργούνται περισσότερα τεστ στην κοινότητα για να μπορέσουν οι ειδικοί να παρακολουθήσουν την επιδημιολογική εικόνα».

«Είναι απαραίτητο επιδημιολογικά να ελέγχεται η κατάσταση ώστε να εντοπίζονται τα κρούσματα, να απομονώνονται και να γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους για να μη γίνεται διασπορά του κοροναϊού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο ενός lockdown στην Αττική, ο κ. Λαζανάς, επεσήμανε ότι «όταν φτάσει στο κόκκινο, σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη, θα είναι απαραίτητη η επιβολή ενός lockdown όπως και στην Καστοριά». Υπογράμμισε δε, ότι το λεκανοπέδιο δεν είναι μακριά από το κόκκινο.

Για τους νέους, που φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου, ο κ. Λαζανάς μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, σημείωσε ότι «είναι απαραίτητο να αντιληφθούν τη σοβαρότητα, γιατί όταν μπει χειμώνας θα μεταδίδουν ακόμα περισσότερο τον ιό, ακόμα και σε δικά τους συγγενικά πρόσωπα μεγαλύτερης ηλικίας, αυξάνοντας τον κίνδυνο αλλά και τις μοιραίες καταλήξεις ασθενών».

Η χαλάρωση των μέτρων, σύμφωνα με τον κ. Λαζανά, είναι από τους βασικούς λόγους αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας. «Αφού χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα δεν ακολουθήθηκε σωστά η απελευθέρωση, με τους ασυμπτωμάτικους να υποβόσκουν στην κοινότητα μεταδίδοντας τον ιό», ανέφερε χαρακτηστικά.

Για το εμβόλιο, ο κ. Λαζανάς δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος, λέγοντας ότι «χρειάζεται χρόνος γιατί η παραγωγή τους είναι δύσκολη και όταν φτιάχνονται με γρήγορους ρυθμούς μπορεί να γίνονται λάθη με απρόβλεπτες συνέπειες».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr