Η Τότεναμ επικράτησε 7-2 της Μακάμπι Χάιφα στο «Hotspur Stadium» και πήρε θριαμβευτικά την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League, ενώ η Βασιλεία έμεινε εκτός Ευρώπης καθώς αποκλείστηκε από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας (1-3).
Η Τότεναμ προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League με θριαμβευτικό τρόπο, επικρατώντας με το ευρύ 7-2 της Μακάμπι Χάιφα. Χατ-τρικ πέτυχε ο Χάρι Κέιν, δύο γκολ ο Λο Σέλσο, από ένα Λούκας Μόουρα και Ντέλε Άλι.
Ο Κέιν άνοιξε το σκορ (1-0) μόλις στο 2ο λεπτό για τα «σπιρούνια», ο Τσέρι ισοφάρισε (1-1) για την Μακάμπι στο 17ο λεπτό, αλλά ο Λούκας Μόουρα στο 21ο λεπτό έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του (2-1).
Πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Λο Σέλσο έκανε το 3-1 στο 37ο λεπτό και τρία λεπτά αργότερα, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν (4-2) με τον Ρουκαβίτσια στο 51ο λεπτό, ωστόσο η Τότεναμ δεν κατέβασε ρυθμό στο δεύτερο μέρος, με τον Κέιν να κάνει το 5-2 στο 55ο λεπτό από το σημείο του πέναλτι, ενώ ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε ξανά στο 74ο λεπτό (6-2), πετυχαίνοντας χατ-τρικ (σ.σ. το 15ο με τους Λονδρέζους).
Το τελικό 7-2 διαμόρφωσε στο 90ό λεπτό ο Ντέλε Άλι από το σημείο του πέναλτι.
Ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον υπηρεσιακό τεχνικό της ομάδας του και αποκάλυψε το «κλειδί» για να επιστέψουν τα χαμόγελα στο Ολντ Τράφορντ
«Οι υπερβολικές απαιτήσεις του Λάιλς για την ανανέωση συμβολαίου, σε συνδυασμό με τις προτάσεις που έχει από Ευρωλίγκα και NBA Χεζόνια, περιπλέκουν τα πράγματα για τη Ρεάλ Μαδρίτης».