Κοροναϊός : «Ήταν σαν να ήμασταν οικογένειά της» – Συγκινούν οι γιατροί για την 17χρονη που αποσωληνώθηκε
Η 17χρονη επέστρεψε πλέον στο σπίτι της και για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της αυτή «ήταν μια πολύ ωραία στιγμή» καθώς επρόκειτο για μια «πάρα πολύ δύσκολη περίπτωση»,
Νικήτρια βγήκε μετά τη μάχη που έδωσε για 40 ημέρες με τον κοροναϊό, η 17χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Γιατροί και νοσηλευτές, χαρούμενοι αλλά και βαθιά συγκινημένοι, την αποχαιρέτησαν.
Ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, υπεύθυνος του κέντρου αναφοράς για τον κοροναϊό στο ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», είπε πως «γι’ αυτό το παιδί, όλη η κλινική ήταν από πάνω του, σαν να ήταν η οικογένειά του».
Η 17χρονη επέστρεψε πλέον στο σπίτι της και για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της αυτή «ήταν μια πολύ ωραία στιγμή» καθώς επρόκειτο για μια «πάρα πολύ δύσκολη περίπτωση», σύμφωνα με τον κ. Μεταλλίδη.
«Πρέπει να το παραδεχτώ ότι είναι δύσκολο να αποχωρίζεσαι το παιδί σου, να ξέρεις ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο και δεν μπορείς να το δεις. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος που ευτυχώς είχε καλή κατάληξη και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος του ΑΧΕΠΑ. Η περίπτωση της 17χρονης «ήταν ένα από τα σπάνια περιστατικά», σημείωσε και πρόσθεσε πως «κανείς δεν είναι άτρωτος από τη νόσο και όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμαι τα μέτρα προστασίας».
Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας της και κάποια μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας της πολυήμερης νοσηλείας της, ο κ. Μεταλλίδης είπε ότι «τα κατάφερε γιατί είναι νέο παιδί ευτυχώς» και πρόσθεσε: «Έχει κάποια μικρά προβλήματα που θα λυθούν τις επόμενες ημέρες στο περιβάλλον του σπιτιού της. Όταν ένας άνθρωπος είναι ακινητοποιημένος τόσες ημέρες στο κρεβάτι, έχει μυϊκή ατροφία, αλλά ήδη έχει αποκατασταθεί το θέμα σε μεγάλο ποσοστό και θα συνεχίσει τις φυσιοθεραπείες».
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Χουάντσο: «Σπουδαία ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Όχι άλλο λούτρινο: O Παντς, το μωρό μακάκος που συγκίνησε το διαδίκτυο, έχει πλέον αληθινή αγκαλιά
- Μοναδικό ντοκουμέντο της εκτέλεσης των 200 της Καισαριανής η συλλογή Χόιερ – Η προπαγάνδα των Ναζί
- Αταμάν: «Θα είμαστε σίγουρα στο Final Four της Euroleague»
- Χανιά: Σχεδίαζαν εμπρηστικές επιθέσεις κατά αστυνομικών – Βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά – Δύο συλλήψεις
- Το βήμα τίτλου της Άρσεναλ και η επίθεση του Χιούρτζελερ στους «κανονιέρηδες»
- Χάρι Στάιλς: «Ο Λίαμ Πέιν ήταν ένας εξαιρετικά ξεχωριστός άνθρωπος»
- Παναθηναϊκός: Με Χολμς κόντρα στον Ολυμπιακό, κρίνεται του Λεσόρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442