Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε κλοιό κοροναϊού η Ευρώπη

Σε κλοιό κοροναϊού η Ευρώπη

Να αποφύγουν ένα δεύτερο πανεθνικό lockdown πασχίζουν οι κυβερνήσεις ανά την Ευρώπη, έχοντας το βλέμμα τους στραμμένο ανήσυχα στις εθνικές οικονομίες που βρίσκονται σε ύφεση

Να αποφύγουν ένα δεύτερο πανεθνικό lockdown πασχίζουν οι κυβερνήσεις ανά την Ευρώπη, έχοντας το βλέμμα τους στραμμένο ανήσυχα στις εθνικές οικονομίες που βρίσκονται σε ύφεση.

Ισπανία

Τα χειροκροτήματα στο Βασιλικό Θέατρο της Μαδρίτης δεν είναι από ενθουσιασμό για την παράσταση, αλλά διαμαρτυρία

Εξορισμένοι από το γεγονός ότι στον κατάμεστο εξώστη δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, θεατές ζητούν ακύρωση της παράστασης και κατήγγειλαν τη διεύθυνση του θεάτρου για κοινωνικές διακρίσεις.

Ανάλογη η αγανάκτηση και στις υποβαθμισμένες συνοικίες της ισπανικής πρωτεύουσας, που εξελίχθηκαν σε εστίες έξαρσης του κοροναϊού κι έχουν τεθεί από χθες σε μερικό lockdown.

Βρετανία

Κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων από τις δέκα το βράδυ και ενθάρρυνση της τηλεργασίας αναμένεται να ανακοινώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, καθώς η Ντάουνιγκ Στριτ πασχίζει να αποφύγει την επιβολή ενός δεύτερου πανεθνικού lockdown.

Άμεση αυστηροποίηση των μέτρων, με υποχρεωτική χρήση της μάσκα σε δημόσιους χώρους, ζητά ειδικά για τη βρετανική πρωτεύουσα ο δήμαρχος του Λονδίνου.

Γερμανία

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία νοσοκομείων, παιδικών σταθμών, τραπεζών και διοικητικών υπηρεσιών αναμένονται για το επόμενο 48ωρο σε μεγάλο μέρος της Γερμανίας, καθώς το μεγαλύτερο συνδικάτο στον δημόσιο τομέα προχωρά σε προειδοποιητική απεργία.

Βασικό αίτημα είναι οι μισθολογικές αυξήσεις.

Ολλανδία

Εμφανής η ανησυχία αλλά και ο εκνευρισμός του Ολλανδού πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε, από την αύξηση των κρουσμάτων και στη χώρα του.

Ήδη, έχουν επιβληθεί μέτρα τοπικού χαρακτήρα, με απαγόρευση μεγάλων δημόσιων συναθροίσεων. Προς το παρόν, επιτρέπεται η παρουσία θεατών στα γήπεδα, πλην όμως με αποστάσεις ασφαλείας και χωρίς φωνές.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024