Στα 35 τα κρούσματα κοροναϊού στο ΚΥΤ της Μόριας
Στα 35 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού που έχουν εντοπιστεί από τον έλεγχο δειγμάτων στο ΚΥΤ της Μόριας, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε και ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πανδημία του κοροναϊού.
Στα 35 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού που έχουν εντοπιστεί από τον έλεγχο δειγμάτων στο ΚΥΤ της Μόριας, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε και ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πανδημία του κοροναϊού.
Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν συνολικά 2000 φαρυγγικά επιχρίσματα για SARS-CoV-2.
100 περίπου από το προσωπικό που εργάζεται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μοριας και 1.900 ωφελούμενοι.
Εξ αυτών βρέθηκαν 35 θετικοί ( και οι 35 είναι ωφελούμενοι) οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο απομόνωσης.
Στα κρούσματα αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο 40χρονος Σομαλός από τον οποίο ξεκίνησε η ιχνηλάτηση επαφών, αφότου βρέθηκε θετικός στο κέντρο υποδοχής και
Η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
«Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διενέργειας ελέγχων για COVID-19/κορονοϊό που έλαβαν χώρα, τις τελευταίες ημέρες, στη νέα ιατρική μονάδα του ΚΥΤ Μόριας. Ελήφθησαν συνολικά 2.000 φαρυγγικά επιχρίσματα, εκ των οποίων 100 από το εργαζόμενο προσωπικό και 1900 από διαμένοντες στο ΚΥΤ.
Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, ανιχνεύθηκαν συνολικά 35 θετικοί σε κορωνοϊό επωφελούμενοι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο απομόνωσης, σύμφωνα με το σχέδιο “ΑΓΝΟΔΙΚΗ”. Εξ αυτών ένα μόνο θετικό κρούσμα έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ τα υπόλοιπα 34 είναι ασυμπτωματικά.
Επισημαίνεται ότι το ΚΥΤ Μόριας παραμένει, από τις 02/09/2020 έως και τις 15/09/2020, σε υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα). Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο περιμετρικά του ΚΥΤ, για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας».
- Ο Νικολάς Μαδούρο ως «ταξιτζής» δηλώνει έτοιμος για να συζητήσει με τις ΗΠΑ για πετρέλαιο και ανάπτυξη
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)






























































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442