Με περισσότερους από τους μισούς παίκτες να προέρχονται από τους Νέους, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 της Μαρκό στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Σκόραραν οι Μακέντα, Σαβιέρ και Σπύρος Τζαβίδας
Την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν είχαν το απόγευμα του Σαββάτου οι παίκτες του Ντάνι Πογιάτος, στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας εναντίον της Μαρκό. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 με γκολ των Μακέντα, Σαβιέρ και Σπύρου Τζαβίδα, σε ένα ματς με καθαρά προπονητικό χαρακτήρα που διεξήχθη στο «Γεώργιος Καλαφάτης».
Ο Πογιάτος χρησιμοποιήσει πολλούς νεαρούς από την Κ19 και αναμφίβολα, δεν πρόκειται να παρατάξει σε επίσημο παιχνίδια κάποια από τις ενδεκάδες που άρχισαν στα δύο ημίχρονα. Για αυτό, όμως, ο Ισπανός είχε τη δυνατότητα να τσεκάρει τους μικρούς σε αγωνιστικό ρυθμό και όχι μόνο στις προπονήσεις.
Σαφώς, η αναμέτρηση δεν επιτρέπει στον Πογιάτος να εξάγει συμπεράσματα για την τακτική ή για άλλους τομείς της δουλειάς του. Η Μαρκό αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική (τέταρτη κατηγορία, πρακτικά) και μετράει λίγες μέρες προπονήσεων.
Μόλις στο 4’ ο νεαρός δεξιός μπακ Σαμαράς μπήκε από δεξιά στην περιοχή της Μαρκό, πάσαρε στον Μακέντα ο οποίος με κοντινό πλασέ σκόραρε. Στο 37’, πάλι από δεξιά αλλά αυτή τη φορά ο Χατζηγιοβάνης, έκανε τη σέντρα και βρήκε τον αμαρκάριστο Σαβιέρ, ο οποίος σκόραρε με σουτ. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσαν οι αδερφοί Τζαβίδα στο 64’, όταν ο Μάριος «έστρωσε» στον Σπύρο, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!
Η Νάπολι πήρε το ντέρμπι, νίκησε 2-1 τη Γιουβέντους και ανέβηκε στην κορυφή της Serie A. Δύο γκολ ο Χόιλουντ για τους νικητές, ο Γιλντίζ αυτό της «Μεγάλης Κυρίας».
Σάλος έχει προκληθεί στην Αγγλία μετά την είδηση ότι διεθνής ποδοσφαιριστής -που ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί το όνομά του- έχει συλληφθεί για επίθεση και συμπλοκή.