Δραπετσώνα: Απομάκρυνση βιομηχανιών από την περιοχή των λιπασμάτων ζητούν οι κάτοικοι
Να φύγουν οι ρυπογόνες βιομηχανίες από την περιοχή των λιπασμάτων της Δραπετσώνας ζήτησε αντιπροσωπεία του Δήμου Κερατσινίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο της περιοχής, Χρήστο Βρεττάκο, από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι θα σταθεί το πλευρό των κατοίκων
Κερατσίνι. Μία πόλη, μία φωνή. Ενωμένοι απέναντι στο κοινό τους πρόβλημα, κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι, δεν σταματούν να αγωνίζονται για το αυτονόητο. Να φύγουν οι βιομηχανίες από την περιοχή των λιπασμάτων που βρίσκονται δίπλα από σχολεία και προκαλούν προβλήματα υγείας στους κατοίκους.
Πολλές φορές οι ρυπογόνες ουσίες και οσμές προκαλούν σοβαρά προβλήματα στους μαθητές του δευτέρου δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας και, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις του Δημόκριτου, υπεύθυνη είναι η OIL ONE.
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε στα γραφεία του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη, με αντιπροσωπεία από τον Δήμο Κερατσινίου. Ο δήμαρχος της περιοχής, Χρήστος Βρεττάκος, την ενημέρωσε για την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να απομακρυνθούν οι ρυπογόνες βιομηχανίες της περιοχής και ζήτησε τη βοήθειά της.
«Δεσμευτήκαμε στο να έχουμε πραγματική προσέγγιση με επίσκεψη εκεί και να εξετάσουμε προτάσεις οι οποίες θα ανέστρεφαν την κατάσταση της ποιότητας του περιβάλλοντος, εξάλλου όλοι γνωρίζουμε πως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα δικαιούνται μία καλύτερη ζωή» είπε ο Γιώργος Αρβανιτίδης, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.
«Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με την κ. Γεννηματά, η οποία δήλωσε την πρόθεσή της, κατανοεί το πρόβλημα, δήλωσε την πρόθεσή της να στηρίξει την πρωτοβουλία του Δήμου και μας είπε πως από Σεπτέμβρη θα πάρουν και πολιτικές πρωτοβουλίες ως χώρος για να αναδείξουν το πρόβλημα» είπε ο κ. Βρεττάκος.
Λίγη ώρα αργότερα το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε και ανακοίνωση που αναφέρει μεταξύ άλλων: «στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων και του Δήμου και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες τόσο στην Βουλή, όσο και με την εκπόνηση και διεκδίκηση ενός ολοκληρωμένου εναλλακτικού προγράμματος ανάπτυξης της περιοχής».
Στη συνάντηση, ο δήμαρχος της πόλης είχε στο πλευρό του και τους επικεφαλής άλλων παρατάξεων. Όλοι τους βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων που έχουν κάνει πορεία διαμαρτυρίας από την περιοχή των λιπασμάτων στα γραφεία της εταιρείας OIL ONE, ενώ κραυγή αγωνίας εκπέμπουν και τα μικρά παιδιά που ζητούν να ζήσουν σε μία ανθρώπινη πόλη, χωρίς ρύπανση.
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)



































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442