Περιφέρεια Αττικής: «Απολύτως δικαιολογημένη η απόφαση του κ. Πατούλη»
Η Περιφέρεια Αττικής χαρακτήρισε δικαιολογημένη την απόφαση του κ. Πατούλη και τόνισε ότι η πρωτοβουλία που πήρε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη δεν συνιστά έλλειψη εμπιστοσύνης προς τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη.
Ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει ως απόλυτη δικαιολογημένη την απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, να ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας, για την απόφασή τους να εγκρίνουν το γήπεδο της Ριζούπολης για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου, εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής.
«Αυτή η πρωτοβουλία σε καμία περίπτωση δεν συνιστά έλλειψη εμπιστοσύνης από πλευράς Περιφερειάρχη προς τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη. Αντίθετα, συνιστά διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας και προστασίας τους από κακόβουλα σχόλια, που πιθανόν να πλήξουν το κύρος της Περιφέρειας και των ίδιων προσωπικά», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Είναι απολύτως δικαιολογημένη η απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής να ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού της Περιφέρειας, σχετικά με την έγκριση καταλληλότητας του γηπέδου της Ριζούπολης που χορήγησαν, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο τελικός αγώνας Κυπέλλου ποδοσφαίρου ανάμεσα στις ομάδες Ολυμπιακού και ΑΕΚ.
Πρέπει το Προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας να αντιληφθεί επιτέλους ότι αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη του Περιφερειάρχη, να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού, αλλά και την αξιοπιστία των υπηρεσιακών παραγόντων, τους οποίους περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη, όπως έχει αποδείξει άλλωστε στον ένα χρόνο θητείας του.
Ο Περιφερειάρχης ουδέποτε παρενέβη στις αρμοδιότητες των διευθυντών. Έκρινε όμως αναγκαίο, γνωρίζοντας το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα πάνω στο ζήτημα της ασφαλούς διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα στο γήπεδο της Ριζούπολης και μόλις πληροφορήθηκε από τον Τύπο, ότι δόθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού η έγκριση καταλληλότητας, να ζητήσει ενημέρωση για το σκεπτικό της απόφασης αυτής.
Αυτή η πρωτοβουλία σε καμία περίπτωση δεν συνιστά έλλειψη εμπιστοσύνης από πλευράς Περιφερειάρχη προς τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη. Αντίθετα, συνιστά διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας και προστασίας τους από κακόβουλα σχόλια, που πιθανόν να πλήξουν το κύρος της Περιφέρειας και των ίδιων προσωπικά.
Ιδιαίτερα μετά τη σημερινή εξέλιξη, όπου η ίδια η Αστυνομία φέρεται να κρίνει για δικούς της λόγους ως ακατάλληλο για τη διεξαγωγή του αγώνα, το συγκεκριμένο γήπεδο.
Συνιστούμε λοιπόν αυτοσυγκράτηση στα μέλη του Προεδρείου του ΣΥΠΑ. Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής απολαμβάνουν της πλήρους εμπιστοσύνης της Διοίκησης και δεν έχουν ανάγκη από “συνδικαλιστική προστασία” παλαιάς κοπής».
Κοντά σε ένα ακόμη sold out βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς έχουν απομείνει μόλις 3.000 εισιτήρια για το Σαββατιάτικο παιχνίδι των Πειραωτών κόντρα στον Βόλο (24/1, 17:00).
Σε ηλικία μόλις 23 ετών, η Τρίνιτι Ρόντμαν αποξενωμένη κόρη του θρύλου του NBA Ντένις Ρόντμαν, έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα ποδοσφαιρίστρια στον κόσμο, μετά την υπογραφή του νέου της συμβολαίου με την Washington Spirit.
LIVE: Ελλάδα – Ουγγαρία. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ελλάδα – Ουγγαρία για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.
O τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και της Εθνικής, μίλησε στην ιστοσελίδα της FIFPRO για τη σημασία και τη σπουδαιότητα που υπάρχει, ώστε οι ποδοσφαιριστές να ακολουθήσουν την ακαδημαϊκή, ξέχωρα από την αθλητική, καριέρα.