ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα ξαναζεί τις χειρότερες στιγμές της Δεξιάς – Επανέρχεται το «κράτος λάφυρο»
Το περιβόητο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, δεν είναι παρά ένα κράτος αυταρχικό, πλήρως πελατειακό και απολύτως υποτελές στα συμφέροντα που στηρίζουν τη ΝΔ τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σύσταση 28 θέσεων μετακλητών υπαλλήλων στη γραμματεία πολιτικής προστασίας
«Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προχωρά στη σύσταση 28 νέων θέσεων μετακλητών υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή του ανακοίνωση, σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «τοποθετεί μετακλητούς υπαλλήλους σε μόνιμες θέσεις του δημοσίου, ακόμη και σε θέσεις ευθύνης, παραβιάζοντας βασικές συνταγματικές αρχές».
Κράτος αυταρχικό, πελατειακό και υποτελές στα συμφέροντα
Επιπλέον, καταγγέλλει ότι «αυξάνει τον αριθμό και τις αποδοχές των μετακλητών, ενώ περιορίζει στο ελάχιστο τα κριτήρια και τα ασυμβίβαστα για τον διορισμό τους», «τοποθετεί αρεστούς και φίλους σε θέσεις προϊσταμένων σε όλο το δημόσιο χωρίς καμία διαδικασία κρίσεων» και «καταργεί επί της ουσίας το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, εισάγοντας διαρκώς παρεκκλίσεις από την εφαρμογή του».
Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «προχωράει σε απευθείας αναθέσεις κάθε είδους για έργα και προμήθειες του δημοσίου, με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, επαναφέροντας την πλήρη αδιαφάνεια στη διαχείριση του κρατικού προϋπολογισμού».
«Το περιβόητο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, δεν είναι παρά ένα κράτος αυταρχικό, πλήρως πελατειακό και απολύτως υποτελές στα συμφέροντα που στηρίζουν τη ΝΔ», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Η χώρα ξαναζεί τις χειρότερες στιγμές της δεξιάς παράταξης. Το κράτος λάφυρο επανέρχεται δριμύτερο και μαζί του οι γνωστές πρακτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα».
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας