Άστραψε και βρόντηξε: Περίπου 3700 κεραυνοί σε λίγες μόνο ώρες
Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 3700 κεραυνούς έως τις 19:40, 370 εκ τον όποιων εντοπίζονται στην Αττική, το Σαρωνικό και τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Σχετικά έντονη κεραυνική δραστηριότητα συνοδεύει τις βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται στη χώρα τη Δευτέρα 22/06.
Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 3700 κεραυνούς έως τις 19:40, 370 εκ τον όποιων εντοπίζονται στην Αττική, το Σαρωνικό και τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται τόσο η γεωγραφική κατανομή τους όσο και ο αριθμός κεραυνών που έπεσαν σε ηπειρωτικές και θαλάσσιες περιοχές έως τις 19:40.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, οι οποίες στο χάρτη που ακολουθεί έχουν τη μορφή ψυχρής λίμνης, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κοντά στο έδαφος και τα αυξημένα ποσά υγρασίας, θα ευνοήσουν την ανάπτυξη καταιγίδων με τα εντονότερα φαινόμενα όπως συνηθίζεται αυτήν την εποχή να εκδηλώνονται κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι αυτό το είδος καταιγίδων της θερμής περιόδου του έτους, ευνοεί την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων.

Έτσι, έντονη αστάθεια θα επικρατήσει στη χώρα έως και την Πέμπτη 25/06, με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.
Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχοπτώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr με βήμα τριών ωρών, για το διήμερο Δευτέρα 22/06 – Τρίτη 23/06. Όπως διακρίνεται τα εντονότερα και πιο γενικευμένα φαινόμενα αναμένονται κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.
Εντυπωσιακό φαινόμενο
Με έντονο πορτοκαλί χρώμα βάφτηκε ο αττικός ουρανός το βράδυ της Δευτέρας την ώρα που έδυε ο ήλιος, καθώς η κακοκαιρία είχε ήδη χτυπήσει το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου.
Η υψηλή συγκέντρωση σκόνης στα σύννεφα, καθώς και οι τελευταίες αχτίδες του ηλίου έφτιαξαν έναν μοναδικό «πίνακα» πάνω από την Αθήνα. Την ώρα που καταγράφηκε το φαινόμενο αυτό η βροχή είχε σταματήσει.

- Η απάντηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Μόσχα: Ευφάνταστα σενάρια, ψευδείς ειδήσεις, ύβρεις, κατασκευασμένες πληροφορίες
- Προκλητικός ο Π. Μαρινάκης, απειλεί τους αγρότες – Ξορκίζει τις συνελεύσεις, βλέπει κομματικά εγκάθετους στα μπλόκα
- Εξεταστική: Να κατατεθεί η επιστολή παραίτησης των ορκωτών λογιστών του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Πώς θα παίξει ο Άρης στον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια στο MEGA
- Κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται ο Τίμοθι Μπάσφιλντ 3 ημέρες μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης για παιδική κακοποίηση
- Το κρυμμένο εγκεφαλικό σήμα που αποκαλύπτει την Αλτσχάιμερ χρόνια πριν από τη διάγνωση
- Σέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου – «Ο άγγελός μου, έφυγε μαρτυρικά»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442