Ομελέτα με ασπράδια και κολοκύθα
Η διατροφική αξία του ασπραδιού είναι ανεκτίμητη – αποτελεί μια σχεδόν ολοκληρωμένη τροφή με λίγες θερμίδες, ενώ με λίγα υλικά μετατρέπεται σε χορταστικό γεύμα.
Προετοιμασία – παρασκευή 20΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
45 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
250 γρ. κολοκύθα, σε κύβους ή τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη (υπάρχει και έτοιμη, καθαρισμένη στα σουπερμάρκετ)
12 ασπράδια αβγών, χτυπημένα
60 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες
Μερικά φύλλα φρέσκου μαϊντανού
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Τσιγαρίζουμε σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την κολοκύθα. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τα ασπράδια. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί σιγά-σιγά η ομελέτα. Περίπου 2-3 λεπτά πριν ψηθεί προσθέτουμε το τυρί. Αποσύρουμε, μοιράζουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»
- Λιγότερη δουλειά, περισσότερος τζόγος για την Gen Z

