Χορτόπιτα με κατσικίσιο τυρί
Μια εύκολη πίτα αρωματισμένη με μυρώνια και άνηθο
Προετοιμασία 20′ Ψήσιμο 60′
ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)
Για το κουρκούτι
700 γρ. αλεύρι
900 ml νερό
100 ml ελαιόλαδο + 1 κ.σ. για το ταψί
Αλάτι
Για τη «γέμιση»
4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κιλό άγρια χόρτα καθαρισμένα
100 ml ελαιόλαδο
1 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
250 γρ. κατσικίσιο τυρί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το κουρκούτι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρά το φρέσκο κρεμμύδι και τα χόρτα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μισό κουρκούτι. Στη συνέχεια, στρώνουμε τη γέμιση και μετά το άλλο μισό κουρκούτι.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-60 λεπτά.
- Βόρεια Κορέα: Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία, λέει ο Κιμ σε ευχετήριο μήνυμά του στον Πούτιν
- Νιγηρία: Με πυραύλους από drones MQ-9 Reaper οι επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών
- Σομαλιλάνδη: «Επικίνδυνο προηγούμενο» η αναγνώρισή της από το Ισραήλ, προειδοποιεί η Αφρικανική Ενωση
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εμπλέκει και τη Λευκορωσία στον πόλεμο με τη Ρωσία
- The Cure: Πέθανε ο Πέρι Μπαμόντε κιθαρίστας και κιμπορντίστας του συγκροτήματος
- Η Ουκρανία σε συναγερμό – Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους δέχεται το Κίεβο