Ιστορική και «μαύρη» θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τη σημερινή μέρα για την ΑΕΚ.
Σαν σήμερα, στις 3 Μαΐου 2003, η Ένωση αγωνίστηκε τελευταία φορά στο «Νίκος Γκούμας» και δύο μέρες μετά ξεκίνησε η κατεδάφισή του.
Αντίπαλος ήταν ο Άρης, τον οποίον η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς διέλυσε με 4-0 χάρη στα γκολ των Κατσουράνη (13′) Λάκη (30′ και 45′) και Ίλια Ιβιτς (77′) για την 28η αγωνιστική εκείνου του πρωταθλήματος, που βρήκε την ΑΕΚ να τελειώνει τη σεζόν με 12 σερί νίκες, δύο βαθμούς πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Με το τέλος της αναμέτρησης ο κόσμος των «κιτρινόμαυρων» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει ένα αναμνηστικό, ενώ την επόμενη μέρα η Original έκανε ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι στο γήπεδο.
Τη Δευτέρα 5 Μαΐου οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά και ξεκίνησαν το γκρέμισμα, με την ΑΕΚ να είναι έκτοτε άστεγη για 17 ολόκληρα χρόνια, αλλά όχι για πολύ ακόμη.
Πλέον μετρά αντίστροφα για την επιστροφή της στη φυσική της έδρα, με την «Αγια-Σοφιά» να ετοιμάζεται να την υποδεχτεί σε περίπου ένα χρόνο από τώρα.
Η ανάρτηση της ΑΕΚ:
«Συμπληρώθηκαν 17 χρόνια! Ήταν 3 Μαΐου 2003! Έχουν περάσει 6.210 ημέρες μακριά από το σπίτι μας και από το τελευταίο ματς στο «Νίκος Γκούμας» και το 4-0 επί του Άρη με τον Ίλια Ιβιτς να σκοράρει το τελευταίο γκολ σε ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα του ελληνικού ποδοσφαίρου! Ο χρόνος της επιστροφής πλησιάζει…»
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
LIVE: Άρης – Βόλος. Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Άρης – Βόλος για τη 2η αγωνιστική των θέσεων 5-8 πλέι οφ της Super League. Τηλεοπτικά από το Novasports 2HD.
Οι 11άδες που επέλεξαν Γρηγορίου και Μπράτσος για το σημερινό (18/4, 19:00) παιχνίδι στο Βικελίδης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 της Super League.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας με 30-23 και έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά της Handball Premier για τα playoffs των θέσεων (1-4).