Χρηματιστήριο Αθηνών : Πάνω από τις 640 μονάδες με δύναμη από τις διεθνείς αγορές
Η αγορά έκλεισε πάνω από τα επίπεδα των 640 μονάδων με μοχλό το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές και τον τίτλο του ΟΤΕ.
Η ξαφνική βελτίωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές, λίγο πριν το κλείσιμο της αγοράς, οδήγησε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών σε άνοδο, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών επικρατούσαν πτωτικές τάσεις.
Η αγορά έκλεισε πάνω από τα επίπεδα των 640 μονάδων με μοχλό το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές και τον τίτλο του ΟΤΕ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 641,94 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,10%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 628,58 μονάδες (-1,00%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 55,751 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 54.546.149 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,59%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Aegean Arlines (+5,36%) της Viohalco (+5,04%), της Fourlis (+4,64%), της Eurobank (+4,37%), του ΟΤΕ (+2,70%) και της Motor Oil (+2,45%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Σαράντης (-1,25%), της Ελλάκτωρ (-1,20%) και της Lamda Development (-0,98%).
Κέρδη για τις τράπεζες
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+2,70%) και των Τραπεζών (+2,43%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Τεχνολογίας (-1,98%) και των Πρώτων Υλών (-1,55%).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 24.730.604 και 14.441.825 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 10,005 εκατ. και η Eurobank με 9,521 εκατ.
Ανοδικά κινήθηκαν 52 μετοχές, 50 πτωτικά και 31 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Sato +14,29% και Ξυλεμπορία +9,93%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Προοδευτική -8,82% και Audiovisual -4,76%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λίστα Forbes: Οι 100 «σιδηρές κυρίες» του 2025 – Η οικονομική τους δύναμη ξεπερνά το ΑΕΠ της ΕΕ
- Συναγερμός σε σταθμό ΚΤΕΛ της Αθήνας: 20χρονος εντοπίστηκε με καλάσνικοφ
- Τουρκικό πλοίο στις φλόγες μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό
- «Η Εθνική Βραζιλίας θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιο του Αντσελότι έως το 2030»
- Αποκάλυψη για τον Δανού δότη σπέρματος: Ενα παιδί στην Ελλάδα έχει πεθάνει από καρκίνο και ένα κάνει θεραπεία
- Οι ισχυροί γύρω από τον Έπσταϊν: Τραμπ, Κλίντον, Μπάνον σε νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες
- Μεντιλίμπαρ: «Δεν είναι ευχάριστο που ο Ελ Κααμπί θα φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής»
- Δήλωναν ανύπαρκτα χωράφια στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Σημαίνον στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, Μύρωνας Χιλετζάκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442