Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Συνεχίζεται η κόντρα Τσακαλώτου και Σταϊκούρα για τον κίνδυνο νέου μνημονίου

Συνεχίζεται η κόντρα Τσακαλώτου και Σταϊκούρα για τον κίνδυνο νέου μνημονίου

Νέα ερωτήματα θέτει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανταπαντώντας στον Χρήστο Σταϊκούρα μετά τις χτεσινές τους αψιμαχίες γύρω από το ποια πολιτική μπορεί να συγκρατήσει την ύφεση και να αποσοβήσει τον κίνδυνο ενός νέου μνημονίου

Νέα ερωτήματα θέτει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανταπαντώντας στον Χρήστο Σταϊκούρα μετά τις χτεσινές τους αψιμαχίες γύρω από το ποια πολιτική μπορεί να συγκρατήσει την ύφεση και να αποσοβήσει τον κίνδυνο ενός νέου μνημονίου.

Αραβούργημα καλολογικών στοιχείων

Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Οικονομικών που μίλησε για πολιτική τρικυμία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για «ένα αραβούργημα χρήσης συνώνυμων, μεταφορών και άλλων καλολογικών στοιχείων μου «απάντησε» χθες ο κ. Σταϊκούρας».

Πρόσθεσε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ. Σταϊκούρας «είπε ότι συζητάει πολύ αλλά δεν είπε που καταλήγει. Είπε ότι αυτοαποκλείομαι από την συζήτηση ενώ όλοι γνωρίζουν ότι εκείνος αρνείται να εμπλακεί σε κάθε κουβέντα. Wishful thinking το λέμε αυτό στη Πρέβεζα. Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι οι απαντήσεις του κ. Σταικούρα είναι επίτηδες τόσο κενές περιεχομένου, ώστε να μην έχει νόημα να απαντήσουμε».

Οφείλω να ρωτάω

«Όμως οφείλω να συνεχίσω να τον ρωτάω. Γιατί σε λίγο η συζήτηση για τα εμπροσθοβαρή μέτρα δεν θα έχει πλέον νόημα. Γιατί το παράθυρο ευκαιρίας για ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα έχει σχεδόν κλείσει. Αυτό που παραμένει είναι οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της μη έγκαιρής λήψης μέτρων. Γιατί τη στιγμή που άλλες χώρες στηρίζουν την εργασία αλλά και τις επιχειρήσεις τους, η ΝΔ δυστυχώς συνεχίζει να αρνείται αυτή τη στήριξη» συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Και στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε εκ νέου τέσσερα ερωτήματα στον υπουργό Οικονομικών:

• Πως είναι η επόμενη μέρα για χιλιάδες εργαζόμενους που έχουν χάσει την δουλειά τους ή έχουν δει τις συμβάσεις εργασίας τους να αλλάζουν δραματικά;

• Πώς θα είναι η επόμενη μέρα για τους ανέργους ή τους εργαζόμενους σε εποχιακά επαγγέλματα;

• Πώς θα ανοίξουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις όταν ήδη πνίγονται στα χρέη; Πως θα ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό με τις μεγάλες όταν αδυνατούν να εξοφλήσουν εργαζόμενους και προμηθευτές;

• Πώς θα ανταπεξέλθουν στον διεθνή ανταγωνισμό οι εταιρίες της χώρας όταν οι ανταγωνιστές τους ενισχύονται από τις χώρες τους ενώ εκείνες όχι;

Οι ευθύνες για το τρίτο μνημόνιο

Υπενθυμίζεται ότι χτες ο κ. Τσακαλώτος κάλεσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «Μένουμε όρθιοι» προκειμένου να αποφευχθεί όπως υποστήριξε ο κίνδυνος ενός νέου μνημονίου.

Η εφαρμογή ενός τέτοιου πακέτου θα είναι αυτή ακριβώς που θα μας οδηγήσει σε νέα μνημόνια ανταπάντησε η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η αναφορά μάλιστα του κ. Τσακαλώτου σε ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για το τρίτο μνημόνιο εξόργισε τον κ. Σταϊκούρα που του θυμίζει ότι το τρίτο μνημόνιο φέρει αποκλειστικά τη δική του υπογραφή και του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Τέτοια «ληστεία» για πρώτη φορά μετά το 1995!

Για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια ο Ολυμπιακός είδε και κόκκινη και δυο πέναλτι εις βάρος του στο ίδιο παιχνίδι. Και όχι μόνο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023