Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος : Ο ΣΥΡΙΖΑ έφαγε πολύ ξύλο για το «μαξιλάρι» ρευστότητας

Τσακαλώτος : Ο ΣΥΡΙΖΑ έφαγε πολύ ξύλο για το «μαξιλάρι» ρευστότητας

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε διευκρινίσεις για την κοστολόγηση των μέτρων που παρουσίασε χτες ο Αλέξης Τσίπρας. Εξέφρασε ικανοποίηση για τη θέση του Μητσοτάκη για το ευρωομόλογο

Το πακέτο των μέτρων συνολικού κόστους 26 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της οικονομίας που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προέρχεται στο σύνολό του από το «μαξιλάρι» ρευστότητας τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μόνο τα 14 δισ. ευρώ από το μαξιλάρι

Όπως διευκρίνισε εκ νέου ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα μόνο τα 14 δις ευρώ προέρχονται από το μαξιλάρι ρευστότητας.

«Ούτε τα 15 δισ. που έχουμε παρκάρει στο μαξιλάρι τα πειράζουμε ούτε τα 20 δις τα ξοδεύουμε διότι σωστά το λέει και ο κ. Σταϊκούρας υπάρχουν και ελλείμματα που θα δημιουργηθούνε και άρα πρέπει να αφήσουμε ένα κομμάτι», είπε ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Εκτίμησε ότι τα πιο πολλά από τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα. Είπε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έφαγε πάρα πολύ ξύλο» γι’ αυτό το μαξιλάρι και πως αυτή τη στιγμή, ότι υπάρχει τώρα αποτελεί πλεονέκτημα για την Ελλάδα.

Κίνδυνος αν δεν στηριχθεί η Ιταλία

Ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup για την ενίσχυση της ευρωζώνης, ο κ. Τσακαλώτος προειδοποίησε για τον κίνδυνο η Ευρώπη να διαλυθεί εάν δεν στηριχθεί η Ιταλία που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα.

«Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα, δηλαδή όταν η Ιταλία βγει από αυτή την κρίση θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στις χρηματαγορές και πολύ φοβάμαι ότι το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δεν φτάνει χωρίς κάποιο σημείο αμοιβαιοποίησης δηλαδή να μοιραστούμε το κόστος».

Εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο κ. Μητσοτάκης συνυπέγραψε με τους ηγέτες την πρόταση για το ευρωομόλογο σημείωσε ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός δεν «σήκωσε» ψηλά το θέμα λόγω των δεσμών της ΝΔ με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024