Κοροναϊός – Ολλανδία : 132 νέοι θάνατοι μέσα σε μια μέρα
Δεδομένου ότι δεν κάνουν τεστ όλοι οι άνθρωποι, ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό είναι υψηλότερος από ό,τι αναφέρθηκε
Το RIVM (Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος) αναφέρει ότι, από την τελευταία ενημέρωση, άλλα 1.316 άτομα στην Ολλανδία, έχουν βγει θετικά στον κοροναϊό. Αυτό σημαίνει ότι το νέο σύνολο των μολυσμένων ατόμων είναι 24.413.
Η κατάσταση του κοροναϊού στην Ολλανδία
Από τα 24.413 άτομα που έχουν μολυνθεί, άλλοι 132 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από χθες, 10 Απριλίου, με τους νεκρούς να φτάνουν συνολικά στου 2.643.
8.386 (+189) ασθενείς έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο. Δεδομένου ότι δεν κάνουν τεστ όλοι οι άνθρωποι, ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό είναι υψηλότερος από ό,τι αναφέρθηκε.
Μπορεί να υπάρχει καθυστέρηση μεταξύ της ημέρας θανάτου και της ημέρας που αναφέρονται οι νεκροί.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.