Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Tiguan: Ανανέωση με plug-in προεκτάσεις

VW Tiguan: Ανανέωση με plug-in προεκτάσεις

Η γερμανική φίρμα προετοιμάζει την ανανεωμένη εκδοχή του Tiguan η οποία θα επεκταθεί πέρα των εθιμοτυπικών βελτιώσεων, προσθέτοντας στο λεξιλόγιο του μεσαίου SUV plug-in υβριδική τεχνολογία.

Φωτογραφίες: Automedia

H ανανεωμένη εκδοχή του Tiguan εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης προβάροντας σειρά σημαντικών αλλαγών οι οποίες θα εξασφαλίσουν στο γερμανικό SUV πρόσβαση στην plug-in υβριδική τεχνολογία του ομίλου VW αλλά και σε σχεδιαστικές όσο και ουσιαστικές αναβαθμίσεις με προέλευση την νέα όγδοη γενιά του Golf.

Σε ό,τι αφορά την plug-in υβριδική έκδοση, η VW επιβεβαίωσε προσφάτως και επισήμως ότι το Tiguan θα υποδεχθεί στην γκάμα του μιας αντίστοιχης τεχνολογίας έκδοση.

Αν και η γερμανική φίρμα απέφυγε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, οι εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στον όμιλο VW υπαγορεύουν ότι η νέα έκδοση θα αξιοποιήσει το σύνολο των 245 ίππων που εφοδιάζει την Skoda Octavia vRS iV και το οποίο απαρτίζεται από ένα τετρακύλινδρο κινητήρα βενζλινης 1,4 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που με τη σειρά του τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου 13 kWh.

Το ίδιο σύνολο θα αξιοποιηθεί επίσης από την αντίστοιχη έκδοση του Golf Μk8  με τα διακριτικά GTE.

Από το Golf όγδοης γενιάς αναμένεται να προέλθουν και οι αισθητικές επιρροές που θα σμιλέψουν την ανανεωμένη εκδοχή του Tiguan όπως αφήνουν να εννοηθεί οι χαρακτηριστικές εισαγωγές αέρα που παρεπιδημούν στην όψη του συγκεκριμένου πρωτότυπου.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, η νέα γρίλια και ένα σετ  φωτιστικών σωμάτων με νέο design και τεχνολογία LED.

Στοχευμένες βελτιώσεις αναμένεται να υλοποιηθούν και στο εσωτερικό όπου θα εξακολουθήσει να κυριαρχεί η γνώριμη οθόνη infotainment σε εκδοχές ισχύος 8,0 ή 10,0 ιντσών σε συνδυασμό με ένα πήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών. Αμφότερα ωστόσο αναμένεται να επωφεληθούν από νέα γραφικά, εμπλουτισμένες εφαρμογές και βελτιωμένη λειτουργικότητα.

Επίσης, επιστρέφοντας στην νέα plug-in υβριδική έκδοση, με δεδομένη την ευρυχωρία του Tiguan αλλά και την αυξημένη απόσταση απο το έδαφος, η φιλοξενία μπαταρίας στα σπλάχνα του δεν αναμένεται να αλλοιώσει την δεδομένη πρακτικότητά του.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τις συστάσεις, το ανανεωμένο Tiguan αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του προς το τέλος της χρονιάς με την προοπτική να διατεθεί από τις αρχές του 2021.

Sports in

Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν 2-0: Πρόκριση στην παράταση για τους «βιόλα»

Η Βικτόρια Πλζεν άντεξε για 90 λεπτά, αλλά στην παράταση η Φιορεντίνα, που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024