Φωτογραφίες: Automedia

H ανανεωμένη εκδοχή του Tiguan εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης προβάροντας σειρά σημαντικών αλλαγών οι οποίες θα εξασφαλίσουν στο γερμανικό SUV πρόσβαση στην plug-in υβριδική τεχνολογία του ομίλου VW αλλά και σε σχεδιαστικές όσο και ουσιαστικές αναβαθμίσεις με προέλευση την νέα όγδοη γενιά του Golf.

Σε ό,τι αφορά την plug-in υβριδική έκδοση, η VW επιβεβαίωσε προσφάτως και επισήμως ότι το Tiguan θα υποδεχθεί στην γκάμα του μιας αντίστοιχης τεχνολογίας έκδοση.

Αν και η γερμανική φίρμα απέφυγε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, οι εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στον όμιλο VW υπαγορεύουν ότι η νέα έκδοση θα αξιοποιήσει το σύνολο των 245 ίππων που εφοδιάζει την Skoda Octavia vRS iV και το οποίο απαρτίζεται από ένα τετρακύλινδρο κινητήρα βενζλινης 1,4 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που με τη σειρά του τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου 13 kWh.

Το ίδιο σύνολο θα αξιοποιηθεί επίσης από την αντίστοιχη έκδοση του Golf Μk8  με τα διακριτικά GTE.

Από το Golf όγδοης γενιάς αναμένεται να προέλθουν και οι αισθητικές επιρροές που θα σμιλέψουν την ανανεωμένη εκδοχή του Tiguan όπως αφήνουν να εννοηθεί οι χαρακτηριστικές εισαγωγές αέρα που παρεπιδημούν στην όψη του συγκεκριμένου πρωτότυπου.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, η νέα γρίλια και ένα σετ  φωτιστικών σωμάτων με νέο design και τεχνολογία LED.

Στοχευμένες βελτιώσεις αναμένεται να υλοποιηθούν και στο εσωτερικό όπου θα εξακολουθήσει να κυριαρχεί η γνώριμη οθόνη infotainment σε εκδοχές ισχύος 8,0 ή 10,0 ιντσών σε συνδυασμό με ένα πήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών. Αμφότερα ωστόσο αναμένεται να επωφεληθούν από νέα γραφικά, εμπλουτισμένες εφαρμογές και βελτιωμένη λειτουργικότητα.

Επίσης, επιστρέφοντας στην νέα plug-in υβριδική έκδοση, με δεδομένη την ευρυχωρία του Tiguan αλλά και την αυξημένη απόσταση απο το έδαφος, η φιλοξενία μπαταρίας στα σπλάχνα του δεν αναμένεται να αλλοιώσει την δεδομένη πρακτικότητά του.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τις συστάσεις, το ανανεωμένο Tiguan αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του προς το τέλος της χρονιάς με την προοπτική να διατεθεί από τις αρχές του 2021.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο