Έξαλλος ο Τραμπ με τα Όσκαρ: Τι διάολο; Νίκησε ταινία απο την Νότια Κορέα;
Κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Κολοράντο Σπρινγκς του Κολοράντο, ο Τραμπ διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στο ακροατήριό του, «πόσο άσχημα ήταν τα βραβεία της ακαδημίας κινηματογράφου φέτος; Τα είδατε;».
Έντονα επέκρινε χθες Πέμπτη ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την απονομή από την αμερικανική ακαδημία κινηματογράφου του Όσκαρ καλύτερης ταινίας για το 2020 στο νοτιοκορεάτικο φιλμ Παράσιτα (Parasite).
Κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Κολοράντο Σπρινγκς του Κολοράντο, ο Τραμπ διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στο ακροατήριό του, «πόσο άσχημα ήταν τα βραβεία της ακαδημίας κινηματογράφου φέτος; Τα είδατε;».
«Νίκησε μια ταινία από τη Νότια Κορέα! Τι στον διάβολο ήταν αυτό; Αρκετά προβλήματα έχουμε με τη Νότια Κορέα στο εμπόριο. Κι από πάνω, της δίνουν το βραβείο της καλύτερης ταινίας της χρονιάς;» συνέχισε ο Ρεπουμπλικάνος εκφράζοντας την απαρέσκειά του.
Υβρίδιο θρίλερ, οικογενειακής κωμωδίας και σάτιρας για τις κοινωνικές ανισότητες, η ταινία Παράσιτα του νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο είναι το πρώτο μη αγγλόφωνο φιλμ μεγάλου μήκους που έλαβε το σημαντικότερο βραβείο της βιομηχανίας του Χόλιγουντ.
Trump goes off on the Oscars for giving Best Picture to Parasite because it's a South Korean movie pic.twitter.com/GUGKdExTbw
— Claudia Koerner (@ClaudiaKoerner) February 21, 2020
Ο Τραμπ άφησε να γίνει σαφές ότι δεν έχει δει την ταινία: «Είναι καλή; Δεν ξέρω».
Η αμερικανική εταιρεία που διένειμε την ταινία, η Neon, αντέδρασε με ένα βιτριολικό σχόλιο στα σχόλια του αμερικανού προέδρου. Κατ’ αυτήν, η δυσπιστία που δείχνει ο Τραμπ έναντι του υποτιτλισμένου φιλμ είναι «κατανοητή: δεν ξέρει ανάγνωση».
Στην προεκλογική του εμφάνιση ο Τραμπ, ακρογωνιαίος λίθος της προεδρίας του είναι το εθνικιστικό σύνθημα «Πρώτα η Αμερική» (America First), συνέχισε εκφράζοντας την προτίμησή του, αν όχι τη νοσταλγία του, για τις μεγάλες κλασικές ταινίες της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.
Trump goes off on the Oscars for giving Best Picture to Parasite because it's a South Korean movie pic.twitter.com/GUGKdExTbw
— Claudia Koerner (@ClaudiaKoerner) February 21, 2020
«Δώστε μας το Όσα παίρνει ο άνεμος. Μπορούμε να έχουμε ξανά το Όσα παίρνει ο άνεμος, παρακαλούμε;», είπε ο μεγιστάνας, αναφερόμενος στην ταινία του 1939 σε σκηνοθεσία Βίκτορ Φλέμινγκ.
Ο αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε εξάλλου φραστικά πυρά εναντίον του Μπραντ Πιτ, που έλαβε βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου φέτος, αποκαλώντας τον «εξυπνάκια». Ο Πιτ, παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο, κατέστησε σαφές πως τασσόταν υπέρ της παραπομπής του Τραμπ σε δίκη. Ο Τραμπ απαλλάχθηκε από τη Γερουσία στις αρχές του μήνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Karol G: Ιστορική πρωτιά στο Coachella, σύμβολο ενδυνάμωσης στο Playboy και ο παράγοντας Βεργκάρα
- ΗΠΑ: Δημοκρατικοί και υπερσυντηρητικοί διερωτώνται για την ψυχική υγεία του προέδρου Τραμπ
- Χάποελ Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 95-80: Όνειρα τετράδας με Μίτσιτς και Μπράιαντ
- Εσωκομματικές βολές από Βλάχο για «διαχρονικές παθογένειες» και «ασυμβίβαστο» – Ζητά σύγκληση ΚΟ μετά το Πάσχα
- Ξέσπασμα Μουρίνιο κατά των παικτών του
- Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ: Επιστροφή στον διάλογο και σεβασμός του Δικαίου της Θάλασσας στα Στενά του Ορμούζ
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου
- Ιράκ: Η απαχθείσα Αμερικανίδα δημοσιογράφος Σέλι Κίτελσον αφέθηκε ελεύθερη, σύμφωνα με αξιωματούχο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442