Οι άνθρωποι συχνά δηλώνουν την κατάσταση της σχέσης τους στο προφίλ των κοινωνικών μέσων και είναι χαρακτηριστικό έτσι ότι κάνουν ξεκάθαρο ότι έχουν δεσμό.

Τι κάνουν;

Χρησιμοποιούν μια φωτογραφία με τον συντροφό τους ως φωτογραφία προφίλ και δημοσιεύουν φωτογραφίες και ενημερώσεις που αναφέρουν τους ρομαντικούς τους συντρόφους. Τα άτομα που ασχολούνται με αυτούς τους κοινούς τύπους σχέσεων κοινωνικής δικτύωσης έχουν την τάση να είναι πιο ικανοποιημένοι από τις σχέσεις τους.

Ωστόσο, ορισμένοι τύποι προβολής μπορεί να συνεπάγονται υπεραντιστάθμιση μιας λιγότερο ικανοποιητικής σχέσης και οι άνθρωποι μπορούν επίσης να δημοσιεύουν τις σχέσεις τους ως τρόπος να επιδείξουν στους άλλους ότι έχουν κάτι που αυτοί δεν έχουν. Νέα έρευνα από την Kori Krueger και την Amanda Forest διερευνά ένα άλλο κίνητρο στο οποίο βασίζονται αυτές οι προβολές: η προστασία της σχέσης σας από εξωτερικές απειλές.

Δύο τρόποι προστασίας

Τα κοινωνικά μέσα σας δίνουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε με ένα μεγάλο δίκτυο ανθρώπων, μερικοί από τους οποίους θα μπορούσαν να είναι δυνητικοί εναλλακτικοί ρομαντικοί σύντροφοι για εσάς.

Με τη λήψη μιας φωτογραφίας και τη δημοσίευσή της στο προφίλ και ακολούθως τις αναρτήσεις που κάνετε σχετικά με τη σχέση σας, δείχνετε σε άλλους ότι έχετε σχέση και δεν είστε αδέσμευτη.

Τα κοινωνικά μέσα παρέχουν επίσης στον σύντροφό σας την ίδια ευκαιρία. Με την εμφάνιση της σχέσης σας σε απευθείας σύνδεση, είναι σα να μην του αφήνετε περιθώρια να φλερτάρει με άλλο άτομο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr