Πρωτόγνωρο συμβάν αντιμετώπισε μια οικογένεια στον Βόλο ανήμερα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο, μια αλεπού δάγκωσε ένα 5χρονο κοριτσάκι και χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Παιδιατρική Κλινική Βόλου.
Όπως υποστηρίζουν οι γονείς η μικρή ήταν στο αυτοκίνητο μαζί τους και το όχημα μόλις είχε σταθμεύσει στις Μηλιές. Το παιδάκι αμέριμνο πήγε να αποβιβαστεί από το ΙΧ, όταν μπροστά του εμφανίστηκε η αλεπού, που πιθανολογείται πως ήταν κρυμμένη πίσω από πουρνάρια, η οποία του επιτέθηκε δαγκώνοντάς το στο χέρι.
Οι γονείς πήραν το παιδί σε κατάσταση σοκ και το μετέφεραν αμέσως στο Νοσοκομείο. Στην Παιδιατρική Κλινική όπως ήταν φυσικό όλοι τέθηκαν σε αυξημένη επιφυλακή, μόλις έγινε γνωστό το συμβάν.
Η αλεπού είχε καταφέρει δύο τραύματα στο χέρι της 5χρονης. Αφού διαπιστώθηκε πως το παιδί είναι εμβολιασμένο για τέτανο, έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να του χορηγηθεί αντιλυσσικό εμβόλιο για προληπτικούς λόγους. Η αλεπού είναι ένα από τα ζώα τα οποία μεταδίδουν τη λύσσα και οι γιατροί ήθελαν να είναι σίγουροι, πως ο οργανισμός του παιδιού δεν θα μπει σε άλλες περιπέτειες.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.