Η Ανατολού Εφές επικράτησε με 90-84 της Βιλερμπάν στη Γαλλία και διατηρήθηκε στην πορώτη θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκα, περιμένοντας τα αποτελέσματα των Μακάμπι και Μπαρτσελόνα.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ανέβασαν το ρυθμό και ασχολήθηκαν αρκετά με τις επιθέσεις παίζοντας «γρήγορο» μπάσκετ με την Εφές να κλείνει την περίοδο προηγούμενη με 25-22.
Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τις Βιλερμπάν να μειώνει τη διαφορά και να πηγαίνει στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με μόλις έναν πόντο (45-46).
Στην τρίτη περίοδο τα πράγματα δεν άλλαξαν και οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν το ματς στον υψηλό ρυθμό και στις πολλές κατοχές με την Εφές να ανεβάζει το προβάδισμά της στους τέσσερις πόντους (66-70).
Στην τελευταία περίοδο η Εφές ανέβασε την πίεσή της στην άμυνα, πήρε διαφορά και μόνο όταν εξασφάλισε τη νίκη, χαλάρωσε και επέτρεψε στη Βιλερμπάν να μειώσει τη διαφορά.
Την Πέμπτη η Εφές πηγαίνει στο Μιλάνο για να αντιμετωπίσει την Αρμάνι, ενώ η Βιλερμπάν μία μέρα αργότερα υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσέ για τη δέκατη αγωνιστική της Ευρωλίγκα.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
LIVE: Άρης – ΑΕΚ. Παρακολουθήστε live στις 19:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Άρης – ΑΕΚ για τη 16η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Τηλεοπτικά από το Novasports Prime.
Νέα πρόσωπα στην 11άδα του Άρη οι Καντεβέρε, Άλβαρο, Γένσεν και Ντούντου για το αποψινό (11/1, 19.30) ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ ο Δώνης επιστρέφει στην αποστολή μετά από καιρό.
Ο Μάρκο Νίκολιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ρότα κι έτσι ο Οντουμπάτζο θα ξεκινήσει βασικός στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Άρη στο Βικελίδης. Στον πάγκο Βάργκα και Γκεοργκίεφ.
Ο Εργκίν Αταμάν δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος με όσα είδε από τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί του Περιστερίου Betsson και αυτό φάνηκε στις δηλώσεις του μετά το ματς, όταν επέλεξε να αποθεώσει τον «αιώνιο» αντίπαλο της ομάδας του, τον Ολυμπιακό.