Φωτιά στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σάμο – Ένταση και επεισόδια
Η πυροσβεστική προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά, ενώ η αστυνομία επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη μεταξύ αντιμαχόμενων εθνικά ομάδων, αιτούντων άσυλο
Εκτός ελέγχου τείνει να βγει η κατάσταση στη Σάμο, καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας τυλίχθηκε στις φλόγες μέρος του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του One Channel, υπάρχουν έξι άτομα, εκ των οποίων 3 άνδρες και 3 γυναίκες, οι οποίοι έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο Σάμου, το οποίο είχε τεθεί σε υψηλή ετοιμότητα από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, όταν δηλαδή είχαν ξεσπάσει τα επεισόδια. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, από αυτούς οι δύο άνδρες έχουν τραύματα από μαχαίρι αλλά είναι εκτός κινδύνου και οι 3 γυναίκες και άλλος ένας άνδρας με αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού.
Η πυροσβεστική προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά, ενώ η αστυνομία επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη μεταξύ αντιμαχόμενων εθνικά ομάδων, αιτούντων άσυλο.
Με μέριμνα της αστυνομίας έχουν μετακινηθεί εκτός δομής οι μετανάστες για να μην κινδυνεύσει κανείς από τις πυρκαγιές, ενώ με επίσης με την συνδρομή της αστυνομίας έχουν φτάσει στο σημείο και επιχειρούν 15 άντρες της Πυροσβεστικής με 7 οχήματα, σε μία προσπάθεια να ελέγξουν τις φωτιές.
Τα γεγονότα που κορυφώθηκαν με τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 10 το βράδυ, όπου ξεκίνησαν αργά το απόγευμα μέσα στο κέντρο της πόλης της Σάμου, όταν Αφγανοί συγκρούστηκαν για άγνωστους λόγους με Σύρους.

Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων με αιχμηρά αντικείμενα, μάλλον μαχαίρια, και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα επεισόδια, που ξεκίνησαν εκτός καταυλισμού, γενικεύτηκαν και μεταφέρθηκαν μέσα στον καταυλισμό με αποτέλεσμα τη φωτιά. Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά ξεκίνησε από πρόσφυγες, ως μέσο διαμαρτυρίας.
Χιλιάδες αιτούντες άσυλο εγκατέλειψαν τον καταυλισμό κινούμενοι προς την πόλη της Σάμου, ωστόσο πρόκειται για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση από πλευράς της αστυνομίας, αφού στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν σήμερα σε υποδομές για 650 άτομα, περίπου 6000 άτομα.
Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για μικρές, μόνο, εστίες πυρκαγιάς μέσα στο ΚΥΤ.
Δείτε εικόνες από την περιοχή, όπως τις μεταφέρει το samos24.gr:
Φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου
Δημοσιεύτηκε από Samos24.gr στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
Φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου
Δημοσιεύτηκε από Samos24.gr στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
«Γίνονται συνεχώς εκρήξεις, θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα»
Όπως ενημέρωσε μιλώντας στο One Channel η δημοσιογράφος της συριακής τηλεόρασης, Βιολέτα Τριπόδη, η κατάσταση στο ΚΥΤ Σάμου είναι ανεξέλεγκτη.
«Κανείς δεν γνωρίζει αν έχουν εκκενωθεί όλοι» τόνισε και συμπλήρωσε πως «γίνονται συνεχώς εκρήξεις από φιάλες υγραερίων».
«Θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο» συμπλήρωσε η κ. Τριπόδη και κατέληξε πως «εκτός από την πυροσβεστική στην περιοχή βρίσκεται αστυνομία, δυνάμεις των ΜΑΤ, ακόμα και ο στρατός».
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442