ΟΑΕΔ: Μέτρα στήριξης για όσους επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook
Η ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Mέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Τα μέτρα στήριξης:
- Μειώνεται από 100 σε 80 ο αριθμός των αναγκαίων ημερών εργασίας που πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί για την καταβολή επιδόματος ανεργίας σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook.
- Επεκτείνεται ο συνολικός χρόνος καταβολής του επιδόματος ανεργίας κατά ένα μήνα σε απολυμένους των πληγεισών επιχειρήσεων.
- Καταρτίζεται άμεσα ειδικό πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας για τις πληγείσες επιχειρήσεις.
H σχετική ανακοίνωση:
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, «ο ΟΑΕΔ, ως κεντρικός επιχειρησιακός βραχίονας για την καταπολέμηση της ανεργίας, ανταποκρίνεται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα απέναντι στις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την άμεση ενίσχυση και την προστασία των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook.
Τελώντας σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προβαίνει άμεσα σε ευνοϊκές ρυθμίσεις και δράσεις, με σκοπό αφενός μεν τη στήριξη των εργαζομένων που απολύονται πρόωρα από επιχειρήσεις συνεργαζόμενες με την Thomas Cook αφετέρου δε την ενίσχυση των πληγεισών επιχειρήσεων, ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις. Ο νέος ΟΑΕΔ βρίσκεται κοντά στον εργαζόμενο και στις επιχειρήσεις και με βήματα γρήγορα, στοχευμένα και αποφασιστικά, διασφαλίζει το θεμελιώδες δικαίωμα στην εργασία».
- Ο ράπερ The Game «ζητά συγγνώμη» που αποκάλυψε ότι έχει κοιμηθεί με την Κιμ Καρντάσιαν
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
- Μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]
- Ίντερ: Ο Μαρότα προανήγγειλε μεταγραφική ηρεμία τον Ιανουάριο
- Τραμπ: Ταϊλάνδη και Καμπότζη αποδέχθηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες
- Μονακό – Φενέρμπαχτσε 86-92: Γύρισε το ματς από το -17 και πήρε σπουδαία νίκη στο Πριγκιπάτο
- ΑΑΔΕ: Νέα μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα – Υποχώρησε 61% σε έξι χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)










![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-150x75.jpg)




























![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)



![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442