Προσπαθούν να χτίσουν το πρότυπο της μέσης δεξιάς, όπως προσπαθούσαν να χτίσουν εκείνο της μέσης αριστερής. Η σον-σον κι η άπλυτη, η νοικοκυρά κι η αστεφάνωτη, η κυρία κι η εξώλης. Δεν είναι καινούρια πράγματα αυτά, μια ανθρωπότητα ολόκληρη ασχολούμαστε με την γυναίκα του Καίσαρα όσο και με τον Καίσαρα τον ίδιο.

Ε, τώρα είναι η σειρά της ΝΔ να χτίσει το δικό της προφίλ. Πάρα πολύ άκομψα, κατά την γνώμη την ταπεινή μου. Αφού είχαμε συνηθίσει τα απαράδεκτα σχόλια για τις πολιτεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ (τα «φρικιά», οι «άπλυτες», οι κακοντυμένες, οι ρυτίδες κλπ) , τώρα ξεκινούμε διά της αποδημήσεως.

Το γεγονός πως βρίσκονται ελάχιστες κυρίες σε κυβερνητικό θώκο πέρασε στα ψιλά, δηλαδή αν πρέπει να εντοπίσουμε ένα πραγματικό ζήτημα σε σχέση με τον ρόλο της γυναίκας στην κυβέρνηση της ΝΔ, ε τότε αυτό είναι το σωστό. Οπότε, μιας και δεν έχουν στελέχη -όχι αρκετά στελέχη- χτίζουν προφίλ για τις γυναίκες… αλλιώς.

Θυμίζει κάτι μεταξύ βίπερ νόρα και Μανίνας. Ξεκίνησαν με την κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου (που, φυσικά, δεν φταίει για όλο αυτό) παρουσιάζοντάς την ως «φεγγαρόφωτη». Ένα νέο κορίτσι, άριστο, όμορφο και δυναμικό – αυτή είναι η νεοδημοκράτισσα – πολιτικός.

Θα υπενθυμίσω και θα υπενθυμίσω για απολύτως συνέπειας λόγους, πως την κ. Αχτσιόγλου, μία εξίσου νέα, πολύ χαρισματική, όμορφη πολιτικό την παρουσίασαν περίπου σαν μια «δευτεράντζα» με ωραία τακούνια ή σα μια απλή σέξυ παρουσία, τέλος πάντων, σαν κάτι άλλο από αυτό που ήταν: Υπουργός Εργασίας.

Τώρα ήρθε ένα άρθρο της κ. Παναγιωταρέα, που πιστεύω πως είναι ο ορισμός του ακριβούς μοντέλου προπαγάνδας που προσπαθεί να επιτευχθεί πάνω στα γυναικεία πρότυπα μετά την αλλαγή της κυβέρνησης.

Κι η κ. Παναγιωταρέα βλέπει ένα αισθητικό κύμα, κύμα ανανέωσης. Χωρίς αμπέχονα και χωρίς… μαλλί «αφάνα». Με περισσότερες γραβάτες και λιγότερες εμφανίσεις λαϊκής Καλλιδρομίου (συγκεκριμένα της Καλλιδρομίου, φυσικά, γιατί χωρίς μια πρέζα Εξάρχεια κανένα αφήγημα δεν είναιι ολοκληρωμένο).

Βλέπει, λέει η κ. Παναγιωταρέα, μια αλλαγή αισθητική. Ένα κλίμα ανανέωσης. Σα να έχει πέσει μόλις ο Τσαουσέσκου και να καίει η Έλενα τις γούνες της. Σα να ανοίξανε τα σύνορα στο ανατολικό Βερολίνο και να αρχίσανε να ξυρίζουν οι κομμουνίστριες τις μασχάλες τους, γιατί όλοι ξέρουμε ότι οι κομμουνίστριες ήταν άπλυτες και αξύριστες κλπ κλπ.

Στερεότυπα, στερεότυπα. Μπορεί να πιάσουν, ίσως η νεα επιχειρηματικότητα να βασιστεί στα κομμωτήρια για να πολεμήσουμε το μαλλί – αφάνα (αδερφές μου). Γνωστότερο και ως μαλλί – συριζί. Μαλλί απεριποίητο να εννοεί; Μεσογειακό; Ή αφρικάνικο, που γέμισε η χώρα «λαθρομετανάστες» (sic);

Τώρα για τα αμπέχονα προσωπική άποψη δεν έχω. Έχει ακόμα 30 βαθμούς εκεί έξω και δεν γνωρίζω κι όλας αν έχει περισσέψει καμία από τις γούνες της κ. Τσαουσέσκου.

Γράψτε το σχόλιο σας