Ζυμαρικά με ωμό κολοκύθι και δυόσμο
Ενα νόστιμο ελαφρύ πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε ζεστό ή – ακόμα καλύτερα, λόγω υψηλών θεμοκρασιών- κρύο.
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα περίπου 10΄
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
300 γρ. casarecce ή οποιοδήποτε ζυμαρικό της αρεσκείας μας
60 ml ελαιόλαδο
2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα με το μαντολίνο σε πολύ
λεπτά μπαστούνια (σαν μακαρόνια)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φρέσκο καλαμπόκι ωμό
1 αβοκάντο, σε κύβους
100 γρ. φέτα τριμμένη
2 κ.σ. δυόσμος
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
40 ml χυμός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ με 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κολοκύθι, τα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι και το αβοκάντο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο την τριμμένη φέτα, το δυόσμο, τον χυμό και το ξύσμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Τα εννέα βήματα της ΚΕΔ για την εκπαίδευση των διαιτητών της Super League
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί σταθμοί του Μετρό αύριο στο κέντρο της Αθήνας για τις πορείες στη μνήμη Γρηγορόπουλου
- Αμφιθυμία και αναμονή από τους συνδικαλιστικούς φορείς για τις Συλλογικές Συμβάσεις
- Χριστούγεννα: Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
- Στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και τον Άγιο Δημήτριο η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Συνάντηση με τον μητροπολίτη Φιλόθεο
- Ο Γκουαρντιόλα αποθέωσε τον Μαρέσκα: «Από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο»

