Τρομαγμένο και πεινασμένο βρήκαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης ολομόναχο σε ένα πάρκο ένα μικρό παιδί οι αστυνομικοί του Ηρακλείου.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε πάρκο στην περιοχή του Πόρου ένα 3χρονο κοριτσάκι το οποίο είχαν παράτησαν εκεί οι γονείς του.
Το μικρό παιδί ήταν εμφανώς τρομαγμένο και πεινασμένο και όπως το ίδιο είπε στους αστυνομικούς, είχε έρθει στο πάρκο με τον πατέρα του.
Αμέσως, το παιδί μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και οι άνδρες της Υ.Α. Ηρακλείου αναζήτησαν τους γονείς του.
Λίγες ώρες αργότερα, όπως αναφέρει το cretapost.gr το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου πέρασε ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος προέβαλε έωλες εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το παιδάκι βρέθηκε μόνο του στο πάρκο.
Ο πατέρας του παιδιού μετά τη σύλληψή του για έκθεση ανηλίκου δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και κρίθηκε αθώος. Ωστόσο, κατ’ εντολή Εισαγγελέα θα ξεκινήσει άμεσα έρευνα από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν στην πατρική εστία, το τρίχρονο κοριτσάκι και τα άλλα ανήλικα αδελφάκια του.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.