Συνάντηση Κεραμέως – Κυμπουρόπουλου: Επισπεύδονται οι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή
Για τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή καθώς και για ζητήματα που άπτονται της απρόσκοπτης συμμετοχής ατόμων με αναπηρία στην εκπαιδευτική διαδικασία, συζήτησαν οι δύο πολιτικοί
Για τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή καθώς και για ζητήματα που άπτονται της απρόσκοπτης συμμετοχής ατόμων με αναπηρία στην εκπαιδευτική διαδικασία, συζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο.
Ειδική μνεία έγινε στην ενίσχυση της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης (inclusive education) στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, στην προσθήκη στο ωρολόγιο πρόγραμμα νέων εκπαιδευτικών θεματικών που θα δίνουν βάση στην εμπέδωση του σεβασμού προς τον άλλο και στην αλληλεπίδραση με άτομα με αναπηρία.
Ακόμη, συζητήθηκε η επίσπευση της διαδικασίας μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και ειδικού βοηθητικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και η διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών, ώστε εκπαιδευτικοί με αναπηρία να μπορούν να εργάζονται απρόσκοπτα σε σχολεία και τριτοβάθμια ιδρύματα.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας