Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 4-0

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 4-0

Εντυπωσιακή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε... πάρτι κόντρα στην Τσέλσι πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στο ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

«Ονειρική» πρεμιέρα πραγματοποίησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ «διέλυσε» την Τσέλσι στο «Όλντ Τράφορντ» με 4-0.

Η Μάντσεστερ έχοντας στη βασική της ενδεκάδα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Χάρι Μαγκουάιρ και Γουάν Μπισάκα, μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να πιέσει και να ελέγξει τον ρυθμό. Παρόλα αυτά οι «μπλε» του Φρανκ Λάμπαρντ (έκανε ντεμπούτο ως τεχνικός της Τσέλσι), ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Άμπραχαμ στο 4΄.

Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ κέρδισε πέναλτι, σε ένα «επιπόλαιο» μαρκάρισμα του Ζουμά στον Ράσφορντ στο 17′. Την «εσχάτη» των ποινών ανέλαβε ο ίδιος ο Άγγλος, ευστοχώντας από τα 11 μέτρα και γράφοντας το 1-0. Η Τσέλσι ανέκτησε τον έλεγχο της αναμέτρησης παρά το γκολ που δέχτηκε και προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά ήταν άτυχη. Στο 39′ ήταν ο Ντε Χέα που έσωσε την Γιουνάιτεντ, ενώ στο 41΄οι «μπλε» σημάδεψαν για δεύτερη φορά στο παιχνίδι το δοκάρι της εστίας του Ισπανού τερματοφύλακα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ τους, με το αποτέλεσμα να αποτελεί «μαγική» εικόνα. Στο δεύτερο μέρος, όμως, η ομάδα του Λάμπαρντ παρά το γεγονός ότι είχε την κατοχή, δεν έχασε μεγάλες ευκαιρίες. Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να παίξει στην κόντρα και σε μία από αυτές βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Μαρσιάλ στο 65΄. Το δεύτερο γκολ έριξε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία της Τσέλσι, που δέχτηκε ακόμα ένα τέρμα δύο λεπτά αργότερα με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ράσφορντ.

Το παιχνίδι είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου για τους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ, με το σουτ του Τζέιμς να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα του Κέπα. Ήταν ένα ιδανικό ντεμπούτο για τον νεαρό «άσσο», που πέτυχε και το «παρθενικό» του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Αντίθετα, καταστροφικό αποδείχτηκε το ντεμπούτο του Λάμπαρντ, ο οποίος είδε την ομάδα του παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερη σε πολλά σημεία του παιχνιδιού, να «διαλύεται» ουσιαστικά στην πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος.

Από τη μεριά της η Γιουνάιτεντ πέτυχε την πιο ευρεία νίκη της επί της Τσέλσι, έπειτα από το 1965, όταν βρισκόταν υπό την καθοδήγηση του Ματ Μπάσμπι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουάν – Μπισάκα, Σο, Μαγκουάιρ, Λίντελοφ, ΜακΤομινέι, Πογκμπά, Περέιρα (74′ Τζέιμς), Λίνγκαρντ (86′ Μάτα), Μαρσιάλ, Ράσφορντ (86′ Γκρίνγουντ).

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ζουμά, Κόβατσιτς, Ζορζίνιο (73′ Καντέ), Εμερσον, Πέδρο, Μπάρκλεϊ (58′ Πούλισιτς), Μάουντ, Αμπραχαμ (66′ Ζιρού).

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024