Λευκή πίτα με σουσάμι στο τηγάνι
Εύκολή και νόστιμη πίτα που την τρώμε όπως το ψωμί και είναι έτοιμη μέσα σε ένα τέταρτο.
Spotlight
-
Παρ' ολίγον σύγκρουση αεροσκάφους που απογειώθηκε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με drone στα 9.600 πόδια
-
Χειροπέδες στην δημοσιογράφο που τράβηξε το τελευταίο βίντεο με τον Αλεξέι Ναβάλνι ζωντανό
-
Κι όμως... τόσα χρόνια στύβατε το λεμόνι με τον λάθος τρόπο
-
Βράβευση για φωτογραφία της δολοφονημένης Σάνι Λουκ δίπλα σε μαχητές της Χαμάς - «Είμαι αηδιασμένος και εξοργισμένος»
Προετοιμασία 10’ Τηγάνισμα 15’ περίπου
Υλικά (για 4-6 πίτες)
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. baking powder
1 1/2 κ.γ. ζάχαρη ή μέλι
2 κ.σ. νερό (μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω, αν είναι η ζύμη πολύ σφιχτή)
λίγο ελαιόλαδο
σουσάμι ή άλλο σπόρο της επιλογής μας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από το ελαιόλαδο και το σουσάμι και ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μίξερ. Προσοχή δεν πρέπει να παραζυμώσουμε!
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-6 κομμάτια, ανάλογα πόσο μεγάλες πίτες θέλουμε να φτιάξουμε.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και πάνω σε αυτή τοποθετούμε τα κομμάτια της ζύμης.
Με ένα πλάστη ανοίγουμε πίτες πάχους περίπου 2 χιλιοστών.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και εκεί ψήνουμε τις πίτες μας, για δύο λεπτά από κάθε πλευρά.
Για να βάλουμε σουσάμι, ή άλλο σπόρο της επιλογής μας, αλείφουμε μια πλευρά κάθε πίτας με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο, την πασπαλίζουμε με σουσάμι και την βάζουμε να ψηθεί στο τηγάνι για μισό περίπου λεπτό ή μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά το σουσάμι. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες πίτες.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις