Μητσοτάκης από Κάρπαθο – Ήρθε η σειρά της γενιάς μας να γράψει τη δική της ιστορία
«Είναι η πρώτη μου επίσκεψη εκτός Αθηνών μετά την 7η Ιουλίου, όταν οι Έλληνες πολίτες μας έκαναν τη μεγάλη τιμή να μας εμπιστευτούν τη διακυβέρνηση της χώρας» δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κάρπαθο
Η περιοδεία του πρωθυπουργού στα χωριά του νησιού άρχισε χθες το απόγευμα από τις Μενετές, συνεχίστηκε στα Σπόα και ολοκληρώθηκε στην Όλυμπο με μαντινάδες και παραδοσιακούς χορούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχτηκε την πρόσκληση των κατοίκων στα Σπόα και την Όλυμπο της Καρπάθου να χορέψει μαζί τους.
«Μου θυμίσατε πράγματι τον τόπο μου, την Κρήτη. Οι λύρες σας, οι μαντινάδες σας αλλά και το χαμόγελό και η ζεστασιά σας μου θύμισαν τους προαιώνιους δεσμούς μεταξύ της Κρήτης, της Κάσου και της Καρπάθου» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Ολύμπου. Οι κάτοικοι υποδέχτηκαν τον ίδιο και τη σύζυγό του με τοπικές φορεσιές, λύρες και μαντινάδες.
«Είναι η πρώτη μου επίσκεψη εκτός Αθηνών μετά την 7η Ιουλίου, όταν οι Έλληνες πολίτες μας έκαναν τη μεγάλη τιμή να μας εμπιστευτούν τη διακυβέρνηση της χώρας. Και, δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξα την ακριτική Κάρπαθο για το πρώτο μου ταξίδι. Ώστε να σηματοδοτήσω με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη έμφαση την οποία δίνουμε στην περιφερειακή ανάπτυξη, στα νησιά μας, στην ακριτική Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός. Και διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι έχει πλήρη εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ακριτικό νησί δεσμευόμενος ότι θα επιστρέψει στην Κάρπαθο για να εγκαινιάσει το νοσοκομείο μόνο όταν αυτό θα είναι πλήρως λειτουργικό.
«Ήρθε η σειρά της γενιάς μας να γράψει τη δική της ιστορία. Κάθε γενιά γράφει και αυτή τη δική της ιστορία. Μετά από πολλά χρόνια κρίσης θα τη γράψουμε μαζί και μια νέα ημέρα, πολύ πιο αισιόδοξη, θα ξημερώσει για τον τόπο μας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Αποχαιρετώντας τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Ολύμπου ο πρωθυπουργός τους αφιέρωσε κι εκείνος από την πλευρά του μια μαντινάδα: «Την Κάρπαθο αγάπησα δεν φανταζόμουν πόσο, και την αγάπη σας αυτή θα την ανταποδώσω!»
Τον πρωθυπουργό, εκτός από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, συνοδεύουν στην επίσκεψή του στην Κάρπαθο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός Τουρισμού Mάνος Κόνσολας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
- Μαρόκο – Σενεγάλη 0-1 παρ. (0-0 κ.δ.): Οι Σενεγαλέζοι στην κορυφή της Αφρικής! (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]
- Ισπανία: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος με τα τρένα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442