Θερμοπληξία: Μία απειλή για τα παιδιά στο αυτοκίνητο
Η θερμοπληξία μέσα στο αυτοκίνητο είναι δυστυχώς μια από τις επιπτώσεις της μεγάλη χρήσης του αυτοκινήτου, του αυξανόμενου χρόνου που τα παιδιά περνούν μέσα σ' αυτά
Η θερμοπληξία μέσα στο αυτοκίνητο είναι δυστυχώς μια από τις επιπτώσεις της μεγάλη χρήσης του αυτοκινήτου, του αυξανόμενου χρόνου που τα παιδιά περνούν μέσα σ’ αυτά, της άγνοιας των γονέων ή αυτών που τα φροντίζουν για μερικά βασικά θέματα σε σχέση με αυτό και στην πεποίθηση πως δεν θα συμβεί σ’ αυτούς.
Ο αριθμός των γονέων που αφήνει το παιδί του για πολλή ώρα μέσα στο αυτοκίνητο συνεχώς αυξάνεται, ενώ παράλληλα υπάρχει η κατηγορία που αφήνει ένα παιδί μόνο μέσα στο αυτοκίνητο εκτιμώντας πως αυτό δεν είναι επικίνδυνο.
Ο Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα υπενθυμίζει μερικά σημαντικά δεδομένα που δεν πρέπει να ξεχνούν όσοι μεταφέρουν μικρά παιδιά με αυτοκίνητο.
-Το εσωτερικό ενός οχήματος θερμαίνεται πολύ γρήγορα. Η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 50 βαθμούς Κελσίου μέσα σε λίγα λεπτά ακόμα και σε μια όχι ιδιαίτερα ζεστή ημέρα. -Το να αφήσουμε λίγο ανοιχτά τα παράθυρα δεν συμβάλλει στην επιβράδυνση της διαδικασίας θέρμανσης, ούτε μειώνει σημαντικά τη μέγιστη θερμοκρασία -Το σώμα ενός παιδιού υπερθερμαίνεται 3-5 φορές πιο γρήγορα από ότι το σώμα ενός ενήλικα. -Στις ΗΠΑ ο μέσος αριθμός θανάτων παιδιών από θερμοπληξία σε οχήματα είναι 37 ανά έτος (ένα κάθε 9 μέρες). -87% των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους από θερμοπληξία σε οχήματα είναι ηλικίας 3 ετών και μικρότερα. -54% των θανάτων από θερμοπληξία σε οχήματα αφορούν παιδιά ηλικίας μέχρι ενός έτους.
Στην Ελλάδα όπου οι θερμοκρασίες του περιβάλλοντος είναι ιδιαίτερα υψηλές το καλοκαίρι ο κίνδυνος για τα παιδιά που αφήνονται, έστω και για λίγο στο αυτοκίνητο είναι πολύ μεγάλος.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας