Πόσο κόστισε στην Ελλάδα το 6μηνο Βαρουφάκη – Τσίπρα
Το πόσο κόστισε στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα το 2015, όπου υπουργός Οικονομικών διατέλεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσίασε μέσα από την εκπομπή One Line o διευθυντής σύνταξης του in.gr, Βασίλης Κανέλλης.
Το πόσο κόστισε στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα το 2015, όπου υπουργός Οικονομικών διατέλεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσίασε μέσα από την εκπομπή One Line o διευθυντής σύνταξης του in.gr, Βασίλης Κανέλλης.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Κανέλλη «πρώτον, 40 δισ. ευρώ κόστισε η απώλεια στις τράπεζες, όπου 25 δισ. ευρώ ήταν για το δημόσιο και 15 δισ. ευρώ για τους ιδιώτες μετόχους, λόγω των Capital Controls και των κλειστών τραπεζών. Ακόμα 40 δισ. ευρώ χάθηκαν από καταθέσεις που έφυγαν στο εξωτερικό.
Επίσης, 5,4 δισ. ευρώ δόθηκαν για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».
Στα παραπάνω προστίθενται «απώλειες 21 δισ. ευρώ λόγω της ύφεσης, τη στιγμή μάλιστα που το 2015 πηγαίναμε σε ανάπτυξη και γυρίσαμε σε ύφεση λόγω του εξαμήνου αυτού. Χάθηκαν, επίσης 10,9 δισ. από τα ομόλογα του EFSF και άλλα 10 δισ. ευρώ από τη μη απόδοση των κερδών των κεντρικών τραπεζών».
Τέλος, τα μέτρα λιτότητας ύψους 9,6 δισ. ευρώ που επιβλήθηκαν με το Μνημόνιο του Αυγούστου του 2015, ανεβάζουν τον αριθμό του «κόστους» στα 135 δισ. ευρώ.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας